Arhiva vesti
                   
29. Maj 2015.

SRPSKI KAO NEMATERNjI JEZIK

Pojedine gradske i seoske škole na jugu Srbije u kojima se školuju mladi Albanci od septembra dobijaju asistenente koji će pomagati nastavnicima srpskog jezika da učenicima što bolje prenesu znanje. Zanimanje za učenje srpskog kao nematernjeg jezika u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa raste. Istraživanja pokazuju da je deci, osim zbog studiranja i druženja sa Srbima, znanje srpskog jezika neophodno i zbog zaposlenja.

27. Maj 2015.

OBAVEŠTENjE O PRODUŽETKU ROKA - Konkurs za dodelu stipendija za upis na studije na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu, Filološki fakultet – katedra za albanologiju

Konkurs Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, za dodelu stipendija za upis na studije na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu, Filološki fakultet – Katedra za albanologiju, objavljen  u listu Politika dana 20.05.2015. godine, menja se u delu koji se odnosi na rok za dostavljanje molbi kandidata, koji se produžava do 04. juna 2015. godine u 15.00 časova.

23. Maj 2015.

ZORAN STANKOVIĆ: PROCENA UMESTO POPISA

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, najavio prebrojavanje stanovništva. Dogovor sa čelnicima Bujanovca, Preševa i Medveđe. Usaglašavanje u Beogradu

21. Maj 2015.

OBEZBEĐEN NESMETAN RAD NARODNE KUHINjE U BUJANOVCU

Crveni krst i Narodnu kuhinju postili su ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Aleksandar Vulin i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković.

20. Maj 2015.

Konkurs za dodelu stipendija za upis na studije na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu, Filološki fakultet – katedra za albanologiju

Na osnovu Odluke direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 100 broj: 670-00-00002/2015-01 od 15.05.2015. godine, Služba Koordinacionog tela objavljuje, Konkurs za dodelu stipendija za upis na studije na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu, Filološki fakultet – katedra za albanologiju.

19. Maj 2015.

POZIV ZA MEDIJE - 19.05.2015

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, boraviće 20. 21. i 22. maja u opštinama Preševo i Bujanovac.

15. Maj 2015.

GINEKOLOZI NEĆE NA KONKURS

Preševo – I pored toga što je Ministarstvo zdravlja odobrilo prijem dva ginekologa i deset medicinskih sestara za potrebe vanbolničkog porodilišta pri Domu zdravlja u Preševu, za koje je preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i medđunarodnih donatora za opremanje izdvojeno više od 30 miliona dinara, i dalje je neizvesno kada će ono početi sa radom.

13. Maj 2015.

„ZNAMO KO I ŠTA MOŽE DA URADI"

Beograd – „Situacija na KiM i jugu Srbije je mirna, ne primećuje se veće prisustvo snaga bezbednosti i zna se ko šta može da uradi na toj teritoriji“, izjavio je u „Kažiprstu B92”   predsednik Koordinacionog tela za opštine za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

13. Maj 2015.

NA JUGU SRBIJE BEZBEDNO

Preševo – Komandant Žandarmerije Goran Dragović je izjavio u bazi „Kozjak” da je stanje u kopnenoj zoni bezbednosti i na području ka Makedoniji stabilno.

13. Maj 2015.

POZIV UDRUŽENjA POSLOVNIH ŽENA BUJANOVCA

U okviru projekta Osnaživanje žena Bujanovca i Preševa za bavljenje preduzetništvom i zadrugarstvom Udruženje poslovnih žena Bujanovca u partnerstvu sa opštinom Bujanovac radi istraživanje o položaju žena na tržištu rada i razvoju preduzetništva u opštinama Bujanovac i Preševo.

  Следећа страна»