Arhiva vesti
                   
28. Januar 2014.

IZGOREO KRALjEV KONAK U MANASTIRU PROHOR PČINjSKI

Bujanovac - Zamenik predsednika opštine Bujanovac, Stojanča Arsić, je izjavio da je u požaru koji je izbio juče pre podne izgoreo Kraljev konak u manastiru Prohor Pčinjski.

28. Januar 2014.

POZIV ZA MEDIJE - 28.01.2014.

Pozivamo vas da u četvrtak 30. i petak 31. januara ispratite radnu posetu Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela opštinama Bujanovac i Preševo. Planirane aktivnosti za četvrtak 30. januar (Bujanovac)...

27. Januar 2014.

PRIVREDA JABLANIČKOG I PČINjSKOG OKRUGA

Leskovac - „Makroekonomsko okruženje u kome se nalaze gradovi Leskovac i Vranje predstavlja otežavajući faktor za privrednike, naročito zbog toga što na ovom području ima 11 opština koje spadaju u nerazvijene.

27. Januar 2014.

MUP SRBIJE O INCIDENTU U PREŠEVU

Beograd-Preševo - MUP Srbije saopštio je da je u nedelju u 7.40 časova, u Preševu, državljanin Norveške T. S. K. (1975) napao  pripadnika Žandarmerije, koji je bio na dužnosti, i tom prilikom mu ciglom zadao više udaraca u glavu, a potom oduzeo pušku.

24. Januar 2014.

ONLAJN OBUKA ZA GRADSKU ADMINISTRACIJU

Leskovac-Vranje - Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), uz podršku USAID-a, pokrenula je prvu onlajn (internet) obuku za oko 80 zaposlenih u gradskim i opštinskim administracijama u Srbiji.

24. Januar 2014.

POČETAK KAMPANjE „NAĐI VREMENA“

Beograd – U okviru Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, u Vranju, Preševu i Bujanovcu će početi kampanja „Nađi vremena“, koja ima za cilj inforisanje i edukaciju javnosti o važnosti očuvanja i unapređenja zdravlja žena.

23. Januar 2014.

LAZAREVAČKO-PREŠEVSKI ŠVERC DROGE

Beograd-Preševo - Beogradska policija, u saradnji sa pripadnicima policije iz Lazarevca, nakon višemesečnog operativnog rada, uhapsila je Đ. J. (1984) iz Lazarevca i Ć. T. (1973) iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

22. Januar 2014.

NOVI KORISNICI DONACIJA U OKVIRU PROJEKTA „STVARANJE NOVIH MOGUĆNOSTI ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE U JUŽNOJ SRBIJI“

Krajem decembra 2013. godine, u sali Skupštine opštine Vranje potpisan je 31 ugovor o donaciji u okviru projekta „Stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje u južnoj Srbiji“. Projekat se finansira sredstvima „Fondation Caritas Luxembourg“  i grada Vranja.

22. Januar 2014.

UNAPREĐENjE PRISTUPA ZDRAVSTVENOJ I SOCIJALNOJ ZAŠTITI NAJUGROŽENIJEG STANOVNIŠTVA U JUŽNOJ SRBIJI

Projekat implementira  NVO „Praksis“ iz Beograda a njegov cilj je  podizanje  svesti  o pitanjima bezbednosti, zdravlja i diskriminacije među potencijalnim  tražiocima zaštite  i lokalnim stanovništvom u Pčinjskom regionu, odnosno u opštinama Vranje, Bujanovac, Surdulica i Vladičin Han. 

22. Januar 2014.

POBOLjŠANjE USLOVA RADA ROMSKE ZAJEDNICE U JUŽNOJ SRBIJI U OBLASTI SAKUPLjANjA SEKUNDARNIH SIROVINA

Projekat implementira NVO "JUROM" iz Niša, a njegov  primarni cilj je  stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje sakupljača sekundarnih sirovina, jačanjem tehničkih i upravljačkih kapaciteta Udruženja sakupljača sekundarnih sirovina.

  Следећа страна»