Arhiva vesti
                   
30. Septembar 2015.

KRUŽNI TOK ZA 90 DANA

Bujanovac – Na samom ulazu u Bujanovac, na raskrsnici pored benzinske pumpe, počela je izgradnja kružnog toka, jedne od najvećih saobraćajnih investicija u Bujanovcu poslednjih godina.

30. Septembar 2015.

STIŽU NOVINE U ŠKOLSTVU

Srednjoškolci će ubuduće imati najviše tri pisane provere znanja u jednoj nedelji, a u danu najviše jedan test ili pismenu vežbu. Za svaki predmet će u polugodištu imati dva kontrolna ili pismena zadatka. A svaki pismeni moraće da bude najavljen učenicima na času, ali i na oglasnoj tabli škole ili internet-sajtu. Samo „blic” provere, kraće od 15 minuta, ne moraju da se najavljuju.

30. Septembar 2015.

SPREMAJU SE MONTAŽNI OBJEKTI ZA IZBEGLICE U PREŠEVU

Preševo – Za predstojeću zimu, kada se i dalje očekuje priliv migranata na područje opštine Preševo iz pravca Grčke i Makedonije, počele su pripreme za stvaranje uslova kako bi se, pored šatorskog, obezbedio adekvatan smeštaj za zimske vremenske uslove.

29. Septembar 2015.

MINI BASKET FESTIVAL U BUJANOVCU

Bujanovac - Na dvodnevnom mini basket festivalu pod nazivom „Sačuvajmo decu”, koji se ovog vikenda održao u Bujanovcu, učestvovalo je oko 400 najlmlađih košarkaša iz svih delova Srbije, kao i iz Makedonije i Republike Srpske.  

29. Septembar 2015.

PRVA IZLOŽBA RASNIH KRAVA

Bujanovac - U Bujanovcu je održana prva izložba krava simentalske rase, koju je organizovala Veterinarska stanica u Bujanovcu.

29. Septembar 2015.

AKCIJA MUP-A I UPRAVE GRANIČNE POLICIJE „KOŠTANA 2015"

Preševo - Na graničnom prelazu Preševo - Tabanovci, na delu zelene granice između Srbije i Makedonije, počela je zajednička operativna akcija „Koštana 2015",  koja će trajati do 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

29. Septembar 2015.

PRVI VRANjSKI FESTIVAL TOLERANCIJE

Vranje - U organizaciji „Edukacionog centra“ iz Leskovca, a u saradnji sa udruženjem „Veles“ iz Vladičinog Hana, na platou ispred biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju održan je prvi lokalni „Festival tolerancije".

25. Septembar 2015.

POLOVINU ZARADE OD KARATA DONIRATI ZA IZBEGLICE

Preševo - Predstavnici Kancelarije za mlade u Preševu predložili su albanskom premijeru Ediju Rami i Fudbalskom savezu Albanije da se polovina zarade od prodaje karata sa utakmice Albanija-Srbija, koja se igra 8. oktobra u Elbasanu u Albaniji, donira za izbeglice koje dolaze u Preševo.

25. Septembar 2015.

INSPEKCIJSKI NADZOR ZBOG PROFITERA

Preševo - Srbija je dobila brojne pohvale za pristup izbegličkoj krizi, ali, nažalost, uvek ima i onih koji bi da iskoriste tuđu muku. Zato je u Preševu i okolini pojačana aktivnost inspekcijskih službi. U protekla dva meseca tržišna inspekcija obavila je preko 30 kontrola, sanitarna preko 40, a na terenu su svakodnevno i veterinarska i saobaraćajna inspekcija. Do sada je podneto 25 prijava za pokretanje prekršajnog postupka, uglavnom u trgovinskim i ugostiteljskim objektima, ali ni jedna protiv autobuskih i taksi prevoznika.

24. Septembar 2015.

AMBASADOR MANCO: ODGOVORNO I SOLIDARNO PONAŠANjE SRBIJE

Preševo –„Srbija se prema izbegličkoj krizi ponaša odgovorno i solidarno“, izjavio je juče ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco prilikom posete Prihvatnom centru za izbeglice u Preševu.

  Следећа страна»