Konkursi
                   

Konkursi

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa od 2009. godine sprovodi konkurse. Konkursi se raspisuju na osnovu programa koji je usvojen Zaključkom Vlade Republike Srbije.

Programske oblasti za koje je Služba Koordinacionog tela do sada raspisivala konkurse su:

Programi ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava i posebnosti, programi i projekti udruženja građana radi pružanja pomoći stanovništvu, programi i projekti za usluge informisanja, stipendije za učenike srednjih škola, stipendije za studiranje na Univerzitetu u Novom Sadu i na drugim državnim fakultetima, programi  za dodelu sredstava za subvencije malih i srednjih preduzeća i privatnih preduzetnika.

Odluku o dodeljivanju sredstava za sve konkurse donosi komisija obrazovana odlukom direktorke Službe Koordinacionog tela. Komisija je zadužena za pregled pristiglih predloga projekata i sačinjavanje rang liste koja se objavljuje na sajtu Koordinacionog tela. Komisiju čine članovi iz Službe Koordinacionog tela, opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, predstavnici ministarstava i nezavisni eksperti.

Služba Koordinacionog tela nastoji da preko ovih konkursa pruži podršku ekonomskom razvoju opština, utiče na povećanje zaposlenosti, pruži podršku civilnom i obrazovnom sektoru i   poboljša kvalitet života građana Preševa, Bujanovca i Medveđe.