Arhiva vesti
                   
29. Oktobar 2010.

29.10.2010. godine

SRPSKI I ALBANSKI ĐACI ZAJEDNO U NEMAČKOJ Oko 30 učenika i nastavnika srednjih škola „Sveti Sava” i „Sezai Suroi” iz Bujanovca, nedelju dana bili su gosti đaka škole „Karoline Brajtinger” u glavnom gradu Hoenloe oblasti na jugu Nemačke, koja je treća po veličini u  toj zemlji. Učenici iz Bujanovca učestvovli su u projektu nemačke i američke vlade „Partnerstva na delu”, u okviru kojeg će se družiti i učiti više od 1.500 đaka i nastavnika iz 60 ekonomskih škola iz Srbije i Nemačke.

28. Oktobar 2010.

28.10.2010. godine

Ujedinjene nacije pomažu razvoj južnih srpskih opština Opštine i gradovi u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu dobiće pola miliona dolara iz programa Održanje mira i inkluzivni razvoj (PBILD) koji se na jugu Srbije sprovodi preko Ujedinjenih nacija, rečeno je juče u Lebanu.

26. Oktobar 2010.

26.10.2010. godine

MLADI SA JUGA NA SEVERU Predstavnici kancelarija za mlade sa juga i jugoistoka Srbije boravili su prethodnih dana u Zrenjaninu, u studijskoj poseti organizovanoj u okviru programa Misije OEBS, koji se odnosi na pružanje podrške omladini u opštinama sa manjinskim zajednicama. Mladi iz Dimitrovgrada, Bujanovca, Bosilegrada i Preševa posetili su do sada Sremske Karlovce, Kikindu, Sentu, Sombor, Bački Petrovac i Zrenjanin.

25. Oktobar 2010.

25.10.2010. godine

Početak primene Sporazuma o multietničkoj lokalnoj vlasti u Bujanovcu Bujanovac - Od danas počinje realizacija Sporazuma o multietničkoj lokalnoj vlasti u Bujanovcu i ulasku Srba u njene institucije,  potpisan 21. oktobra 2010. godine.

22. Oktobar 2010.

POTPISAN SPORAZUM O MULTIETNIČKOJ VLASTI U BUJANOVCU

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković potpisao je juče sa predstavnicima političkih partija Srba i Albanaca sporazum o stvaranju multietničke vlasti u Bujanovcu.

20. Oktobar 2010.

Poziv za medije - 20. oktobar 2010.

PREDSEDNIK KOORDINACINOG TELA MILAN MARKOVIĆ POTPISUJE SPORAZUM O STVARANjU MULTIETNIČKE VLASTI U BUJANOVCU Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković  potpisaće sa predstavnicima srpskih i albanskih političkih partija Sporazum o stvaranju multietničke vlasti u Bujanovcu u četvrtak, 21. oktobra 2010. godine u 11 časova u Pres centru u Bujanovcu. Posle potpisivanja, biće održana konferencija za novinare.

15. Oktobar 2010.

15.10.2010. godine

Posle dve godine sporazum o multietničkoj vlasti u Bujanovcu BUJANOVAC - Srbi i Albanci u Bujanovcu konačno su se dogovorili o formiranju multietničke vlasti, posle dve godine pregovora. Stranke koje predstavljaju Srbe u budućoj bujanovačkoj vladajućoj koaliciji dobile su mesta pomoćnika predsednika opštine, zamenika predsednika skupštine, tri načelnika, četiri člana gradskog veća, zamenika direktora Doma zdravlja, direktore u gradskoj apoteci i biblioteci, kao i većinu u upravnim odborima u kojima će imati direktore.

14. Oktobar 2010.

14.10.2010. godine

ČIPLIĆ SA ALBANSKIM NACIONALNIM SAVETOM Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je juče u Bujanovcu da je pitanje priznavanja diploma prištinskog univerziteta jedno od ključnih kojim će se baviti Albanski nacionalni savet i ministarstvo na čijem je čelu.

12. Oktobar 2010.

12.10.2010.godine

O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI SOMBOR - Osamnaestoro mladih iz Preševa i Bosilegrada, uzrasta od 17 do 23 godine, pod pokroviteljstvom misije OEBS u Srbiji, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Somboru, tokom trodnevnog boravka u ovom gradu, edukovali su se na temu rodne ravnopravnosti i aktivizma mladih. Domaćini su se potrudili da gostima pokažu grad u najlepšem izdanju, a najveći utisak na njih ostavilo je Narodno pozorište.

11. Oktobar 2010.

Ministarstvo za ljudska i manjinska objavljuje: POZIV za program stažiranja u okviru Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Poziv je namenjen kandidatima/kandidatkinjama koji su stekli znanja iz oblasti  prava, ekonomije, političkih ili društvenih nauka u srednjoj školi ili na fakultetu. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovaće program za najvše pet kandidata/kandidatkinja za šestomesečnu praksu u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava ili Pokrajinskom sekretarijatu AP Vojvodine.

  Следећа страна»