Arhiva vesti
                   
30. Jun 2009.

30.6.2009.god.

Delegacija koju čine predstavnici nevladinih organizacija i lokalne samouprave  Bujanovca želi da se u Zrenjaninu upozna sa dobrim iskustvima saradnje lokalne vlasti i nevladinog sektora, izjavila je član te delegacije Lidija Janjić.

26. Jun 2009.

26.6.2009.god.

U narednih šest meseci na području opštine Medveđa će na javnim radovima biti angažovano šezdeset šest radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Prema ugovoru koji je nedavno potpisan sa Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj, oni će raditi na nekoliko pojekata ovdašnjeg Doma zdravlja, Turističke organizacije i JKP „Obnova". Ukupna vrednost ovih radova je oko devet miliona dinara.

24. Jun 2009.

24.6.2009.god.

Nemačka nevladina organizacija „Arbajter-Samariter-Bund“, zajedno sa Komesarijatom za izbeglice Srbije, potpisala je juče Memorandum o razumevanju sa opštinama Gadžin Han, Surdulica, Medveđa, Kuršumlija i Blace i Centrima za socijalni rad.

22. Jun 2009.

22.6.2009.god.

Na području šest opština nerazvijenog Jablaničkog okruga, Leskovcu, Lebanu, Bojniku, Medveđi, Vlasotincu i Crnoj Travi, uskoro počinje realizacija javnih radova ukupne vrednosti od 91,5 miliona dinara, a biće zaposlen 661 radnik. Krajem prošle nedelje u Leskovcu je zaključen 21 ugovor u vrednosti oko 76 miliona dinara za izvođenje radova u toj sredini, kao i u Bojniku, Lebanu i Medveđi. Istovremeno je u Vlasotincu zaključeno 7 ugovora vrednih 15,5 miliona dinara za realizaciju projekata u toj opštini, kao i u opštini Crna Trava.

19. Jun 2009.

19.6.2009.god.

Javni radovi na uređenju lokalnih puteva i pošumljavanju površina stradalih u požarima u opštini Bujanovac, u vrednosti od 15 miliona dinara, biće realizovani u naredna četiri meseca. Ugovor o izvođenju javnih radova za uređenje puteva potpisan je na tri miliona dinara, dok je  ugovor o pošumljavanju površina stradalih u požarima potpisan na 11,8 miliona dinara. Javno preduzeće "Srbijašume" obezbedilo je donaciju od 2,5 miliona dinara za sadni materijal, popravku puteva i stručni nadzor prilikom pošumljavanja. Potpisnici ugovora o javnim radovima su predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, Direkcija za izgradnju Bujanovca i Nacionalna služba za zapošljavanje iz Vranja, sa čije evidencije će biti zaposleno 125 radnika.

15. Jun 2009.

14.6.2009.god.

U selu Žbevac, koje se nalazi na pola puta između Bujanovca i Vranja, izgrađene su tri fabrike slatkiša koje posluju u okviru konditorske industrije "Kondiva".  U fabrikama, u kojima se godišnje proizvede 500 tona najkvalitetnijih čokoladnih deserata, napolitanki, bombona i karamela, zaposleno je više od 200 mladih radnika prehrambene i poljoprivredne struke iz Žbevca i okolnih sela.

15. Jun 2009.

IZVOĐENjE MUZIČKE BAJKE “PEĆA I VUK” U BUJANOVCU I MEDVEĐI - 11. 06. 2009.

Nakon odličnog prijema „Petra Pana“, prve dečje predstave koja je posle niza godina odigrana pred oko 750 dece u Bujanovcu i Preševu, Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u cilju osnaživanja kulturnih i obrazovnih sadržaja za najmlađe, organizovalo je 11. juna u Bujanovcu i Medveđi predstavu „Peća i vuk“, u izvođenju Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije.

12. Jun 2009.

12.6.2009.god.

Zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije Dejan Marinković i predstavnici „Telenor" fondacije su poklonili OŠ „Partizanski dom" u selu Bučumet, opština Medveđa, računar sa monitorom, digitalni fotoaparat, audio i video opremu, geografske karte, globus i komplete za matematiku. Ovo je trinaesta škola koja je uz pomoć „Telenor" fondacije, a u okviru projekta Narodne kancelarije „Probudimo IT Srbiju," dobila multimedijalnu opremu i didaktička sredstva.

10. Jun 2009.

Saopštenje za medije, 10. jun 2009. IZVOĐENjE MUZIČKE BAJKE “PEĆA I VUK” U BUJANOVCU I MEDVEĐI

Nakon odličnog prijema „Petra Pana“, prve dečje predstave koja je posle niza godina odigrana pred oko 750 dece u Bujanovcu i Preševu, Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa nastavlja sa organizovanjem kulturnih i obrazovnih sadržaja za najmlađe.  Tim povodom, Koordinaciono telo organizuje predstavu „Peća i vuk“, u izvođenju Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije  u četvrtak, 11. juna, u Domu kulture u Bujanovcu u 10:00 časova i u Domu kulture u Medveđi u 16:00 časova.

8. Jun 2009.

6.6.2009. god.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki je zajedno sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem zasadio dva drveta prijateljstva u centru Bujanovca. Manifestaciji su prisustvovali direktori osnovnih škola koje učestvuju u projektu „Čista okolina“, koji Vlada Japana finansira sa 100.000 evra. Cunozaki je posetio i osnovne škole „Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ u Bujanovcu, čiji učenici, kao i učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Biljače, učestvuju u projektu.

  Следећа страна»