Arhiva vesti
                   
31. Juli 2012.

KONKURS ZA MLADE U BUJANOVCU

Nezaposlen/a si i imaš između 15 i 30 godina? Živiš u Vranju, Bujanovcu i Preševu? Želiš da budeš aktivan/a? Nemaš radno iskustvo? Želiš da učiš i saznaš sve o mogućnostima za stažiranje, praksu i preduzetništvo? Uključi se u projekat „YouthBuild Srbija – Obrazovani i aktivni mladi“i budi jedan/na od 40 mladih koji će kroz šestomesečnu obuku steći veštine neophodne za zapošljavanje i aktivizam u lokalnoj zajednici. Pošalji popunjen aplikacioni formular do 3. septembra 2012. godine na lirije@gradjanske.org i postani deo ekipe „YouthBuild Srbija – Obrazovani i aktivni mladi“!

30. Juli 2012.

PROGRAM ZA MLADE

Inicijativa mladih za ljudska prava i Omladinski centar iz Preševa predstaviće danas u Bujanovcu i Preševu program uključivanja mladih u društveni i politički život u lokalnim zajednicama.

26. Juli 2012.

Realizacija PBILD projekta, podsticaj razvoju juga Srbije

Opšti cilj dva zajednička programa, koji se implementiraju kroz jedan pristup (PBILD), „Promovisanje održanja mira u Južnoj Srbiji“ i „Jačanje kapaciteta za inkluzivni lokalni razvoj u južnoj Srbiji“, jeste smanjenje razlika koje trenutno postoje između Jablaničkog i Pčinjskog okruga i ostatka Srbije. Period implementacije projekta je do oktobra 2012. godine. Projekat se finansira iz sredstava španskog Fonda za dostizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva, Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA), Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Kraljevine Norveške i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

24. Juli 2012.

PROJEKAT “GENERATORA” I “NOVINA VRANjSKIH”

Dvadeset devetoro  predstanvika mladih iz srednjih škola, medija i Kancelarija za mlade iz Vranja, Bujanovca i Preševa učestvovalo je na četvorodnevnom seminaru  na Vlasinskom jezeru, koji je od 5. do 8 jula održan u okviru projekta „ PRAVA MANjINA – OBAVEZA VEĆINE “. Seminar su realizovali “Generator” i “Novine Vranjske.

19. Juli 2012.

PROJEKAT PODSTICANjA DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANjA

Grupa od dvadeset i jednog predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora razmatrala je mogućnosti za saradnju između biznis sektora i lokalne zajednice, kroz inicijative društveno odgovornog poslovanja. Među učesnicima su bili i generalni direktor BAT-a (British American Tobacco), kao i predstavnici kancelarija za ekonomski razvoj i Regionalne razvojne agencije Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

19. Juli 2012.

ZA JUŽNU I JUGOZAPADNU SRBIJU 7,5 MILIJARDI

Projekti za razvoj ekonomske infrastrukture, koje već dve godine finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske kroz Program evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, treba da omoguće ulaganja od 7,5 miliona evra u južnu i jugozapadnu Srbiju.

18. Juli 2012.

ZA ZAJEDNIČKI NASTUP PRIVREDNIKA

Regionalna privredna komora u Leskovcu (RPKL) uspešno je okončala još jedan projekat iz oblasti prekogranične saradnje. Reč je o projektu čiji je krajnji cilj zajednički nastup srpskih i bugarskih privrednika na evropskom tržištu i tokom kog je, između ostalog, sprovedena i šesnaestodnevna obuka za srpske i bugarske privrednike iz oblasti sistema rukovođenja.

17. Juli 2012.

ČETRDESETAK NOVIH PROJEKATA IZ EU PROGRESA

Grem Tindal, Rukovodilac EU PROGRES-a, projekta koga u Srbiji podržavaju Evropska Unija i Vlada Švajcarske, izjavio je da će ovaj program  podržati još četrdesetak novih projekata, kao i da je za dosadašnje projekte u dvadeset i pet opština južne i jugozapadne Srbije izdvojeno oko šest miliona evra.

13. Juli 2012.

DOGOVOR KOMŠIJA

Nova lokalna vlast u Bujanovcu, koju čine Demokratska partija, Grupa građana Stojanča Arsić i koalicija oko DS-a formirana je bez uticaja i pritisaka sa strane. Predsednik opštine Bujanovac i lider DP-a Nagip Arifi, ocenio je da se radi o "dogovoru komšija, Albanaca i Srba".

13. Juli 2012.

TOMAS MUR, ZAMENIK ŠEFA MISIJE OEBS U SRBIJI

Kakvu situaciju na jugu Srbije ostavljate svom nasledniku, obzirom da uskoro napuštate našu zemlju? Čime ste od urađenog do sada veoma zadovoljni, a koja oblast na jugu Srbije, po vašem mišljenju, ima prostora za napredak?

  Следећа страна»