Arhiva vesti
                   
30. Novembar 2012.

POZIV ZA MEDIJE - 30.11.2012. godine

Pozivamo vas da ispratite prvu posetu predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije, Zorana Stankovića opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa 03. i 04. decembra. Planirano je da predsednik Koordinacionog tela poseti opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i tom prilikom se sastane sa predsednicima opština, šefovima odborničkih grupa, predstavnicima političkih partija, dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Medveđe, predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca i predstavnicima OEBS-a. Preuzmite dokument: Agenda posete

30. Novembar 2012.

STIPENDIJE ZA SOCIJALNO UGROŽENE ROMSKE SREDNjOŠKOLCE

Izvor: Narodne novine - Niš / Bujanovac - Nevladina organizacija "Pomoć deci" iz Beograda raspisala je konkurs za dodelu 20 stipendija za školsku 2012/2013. godinu za učenike srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica sa područja Bujanovca i Vranja.

29. Novembar 2012.

NORVEŠKA POMAŽE JUG SRBIJE

Izvor: Jugpress / Vranje - Ambasador Norveške u Srbiji, Nils Ragner Kamsvag, rekao je juče na sednici Upravnog odbora PBILD programa, koja je održana u Vranju, da je najvažnije  da lokalne samouprave u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu “ imaju jake lidere sa jasno definisanim ciljevima, i da ih kroz partnerski odnos zajedno sprovedemo".On je dodao da je Norveška na jugu Srbije podržala više projekata koji podstiču ekonomksi razvoj.

29. Novembar 2012.

ZLATO I BAKAR U TULARU KOD MEDVEĐE

Izvor: Jugpress / Medveđa - U selu Tulare u opštini Medveđa otkriveno je 800.000 tona bakra i 78 tona zlata, saopštila je firma “Dunav Minerals”, koja je ovde izvršila istraživanja. U saopštenju se dodaje da je "završnim proračunom mineralnih rezervi u Tularu ustanovljeno postojanje 300 miliona tona rude sa sadržajem od 0,27 procenta bakra i 0,26 grama po toni rude. To iznosi 800.000 tona bakra i 78 tona zlata", prenose mediji izjavu Fila Foksa, rukovodioca istraživanja u firmi “Dunav Minerals.”

27. Novembar 2012.

STANKOVIĆ: PRIJAVE ZBOG SPOMENIKA U PREŠEVU

Izvor: Politika / Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac Medveđa Zoran Stanković izjavio je juče da su podnete krivične i prekršajne prijave protiv odgovornih za postavljanje spomenika pripadnicima OVPMB u Preševu. Stanković je na konferenciji za novinare rekao da je spomenik postavljen bez  dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša, nadležnog za izgradnju na  tom trgu, koji o tome nije bio ni obavešten.

26. Novembar 2012.

POČETAK ŠKOLE SRPSKOG JEZIKA U BUJANOVCU I PREŠEVU

Škola srskog jezika koju organizuje Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa počela je 24. novembra. Nastavu srpskog jezika pohađaju mladi od 15 do 30 godina iz albanske zajednice iz opština Bujanovac i Preševo. Škola jezika je besplatna i trajaće sedam meseci. Za sve polaznike škole Služba Koordinacionog tela obezbedila je najkvalitetnije udžbenike za učenje srpskog jezika. Nastava se organizuje dva puta nedeljno, tokom vikenda, u prostorijama odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i Srednje tehničke škole u Preševu.

26. Novembar 2012.

POZIV ZA MEDIJE - 26.11.2012.

Pozivamo vas da u ponedeljak 26. novambra u 11 časova i 30 minuta,Palata Srbija, ulaz istok, kancelarija 473, prisustvujete prvoj konferenciji za novinare predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zorana Stankovića. Svi zainteresovani mediji trebalo bi da pošalju akreditacije do 10 časova 26. novembra na mejl tamara.milosevic@kt.gov.rs

26. Novembar 2012.

PRIJAVA INSPEKCIJI ZBOG SPOMENIKA U PREŠEVU

Izvor: Politika / Lokalne vlasti sarađivale sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture pri uređenju trga, ali je spomenik pripadnicima OVPMB podignut bez njihove saglasnosti. Kakav postupak je morao biti sproveden i koji državni organ je nadležan za sporni spomenik pripadnicima OVPMB, pripadnicima albanske paravojne formacije koja je 2000. i 2001. godine napadala policiju, vojsku i civile na ovom području? Trg u Preševu tretira se kao prostorna celina u prethodnoj zaštiti i za bilo kakve radove neophodna je saglasnost niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, što lokalna samouprava nije zatražila.

24. Novembar 2012.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE 24.11.2012. godine

Škola srpakog jezika počinje sa radom u subotu 24. novembra. Polaznici škole nastavu će pohađati u Domu kulture u Bujanovcu i Srednjoj tehničkoj školi u Preševu. Škola će imati 310 polaznika koji će besplatno tokom sedam meseci, dva puta nedeljno, subotom i nedeljom,uz profesore srpskog jezika, i po dva asistenta iz albanske zajednice, unaprediti znanje i steći sertifikovasnu diplomu.

23. Novembar 2012.

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 23.11.2012. godine

Predstavnici Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na čelu sa predsednikom Zoran Stankovićem sastali su se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Kirbijem, ambasadorom Velike Britanije, Majlkom Devnportom, Vensanom Dežerom, šefom delegacije Evropske unije u Srbiji i Polom Tide, vršiocem dužnosti šefa misije OEBS u Srbiji.

  Следећа страна»