Arhiva vesti
                   
31. Mart 2011.

TREĆI BROJ NEDELjNIKA NA ALBANSKOM

Bujanovac - Nedeljnik na albanskom jeziku „Nacional“, čiji je treći broj izašao juče, prvi je uspeh Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), koji je izdavač ovog magazina, izjavio je juče zamenik glavnog i odgovornog urednika „Nacionala“ Jeton Ismailji.

30. Mart 2011.

OBELEŽAVANjE DVE GODINE OD POTPISIVANjA SPORZUMA O PRINCIPIMA REKONSTRUKCIJE KOORDINACIONOG TELA

U ponedeljak 28. marta 2011. godine održana je svečana sednica predsedništva Koordinacionog tela povodom obeležavanja dve godine od rekonstrukcije. Potpisivanje sporazuma od izuzetnog je značaja za opštine na jugu Srbije jer su time predstavnici albanske zajednice ponovo uključeni u rad Koordinacionog tela.

30. Mart 2011.

SRPSKO-ALBANSKI PRAVNI LEKSIKON

Na Pravnom fakultetu u Nišu u utorak 29. marta održana je promocija srpsko-albanskog Pravnog leksikona. Zahvaljujući leksikonu biće unapređen kvalitet izvođenja nastave na Pravnom fakultetu u Medveđi, a ovo štivo je i značajna pomoć u radu i sudijama i tužiocima iz sudskih jedinica, tužilaštava i prejkršajnih sudova iz Bujanovca i Preševa.

30. Mart 2011.

U FOKUSU JUG SRBIJE

Vranje - U Pčinjskom okrugu do juče je u trodnevnoj poseti boravila grupa od 35 domaćih i stranih novinara. U grupi prenosilaca javne reči bili su akreditovani novinari pisanih i elektronskih medija iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije, Austrije, Grčke, Španije, Turske, Rusije, Bugarske i odeljenja za medije misije OEBS u Srbiji, domaćih informativnih kuća RTS, B 92, Prve, Tanjuga, Bete, Politike, Blica, Večernjih novosti i predstavnici izvršnog odbora NUNS-a i Medija centra iz Beograda.

28. Mart 2011.

NAGRADE ZA MLADE PREDUZETNIKE

Romski centar za demokratiju iz Bujanovca, u partnerstvu sa Biznis inkubator centrom iz Vranja, završio je tromesečnu obuku o preduzetništvu i pisanju poslovnih planova.

28. Mart 2011.

POZIV ZA MEDIJE - PROMOCIJA SRPSKO – ALBANSKOG PRAVNOG LEKSIKONA

Promocija srpsko – albanskog „Pravnog leksikona” biće održana u utorak 29. marta 2011. godine u 12 sati, u amfiteatru  Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.  Na promociji će govoriti ministar i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković, ministarka pravde Snežana Malović, dekan Pravnog fakulteta niškog Univerziteta Predrag Dimitrijević i glavna i odgovorna urednica leksikona, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić.

25. Mart 2011.

POZIV ZA MEDIJE - DVE GODINE RADA REKONSTRUISANOG KOORDINACIONOG TELA

Sednica Predsedništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa kojom se obeležava dve godine od potpisivanja Sporazuma o principima rekonstrukcije Koordinacionog tela biće održana u ponedeljak, 28.03.2011.g. u 12 sati (Palata Srbija, IV sprat, sala 470). Nakon potpisivanja sporazuma, posle više od dve godine, ponovo su se u rad Koordinacionog tela uključili i predstavnici albanske zajednice.

23. Mart 2011.

OBAVEŠTENjE - Odluka Komisije o izboru kandidata nakon intervjua

U skladu sa objavljenim Konkursom za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu, Komisija za sprovođenje konkursa u sastavu: Jelena Varagić, predsednik Komisije, Danijela Nenadić, član, Nebojša Andrić, član, Milijan Milenković, član, Milutin Jovanović, član, Nedžmedin Ahmedi, član, i Agim Hasani, član, održala je sastanke 17.03.2011. i 18.03.2011. godine, u kancelarijama Službe Koordinacionog tela u Preševu i Bujanovcu, kojom prilikom je intervjuisala sve kandidate koji su ispunili formalne uslove konkursa.

23. Mart 2011.

PREZENTACIJA USPEŠNIH FIRMI SA JUGA SRBIJE

Bujanovac - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) održala je juče u Bujanovcu prezentaciju uspešnih malih i srednjih preduzeća sa juga Srbije koje je prethodne dve godine podržala kroz svoje programe. Zamenica direktora misije USAID-a Merilin Šmit rekla je na prezentaciji da je za dve i po godine, koliko je trajala podrška tim preduzećima, u pet najboljih firmi ostvaren rast proizvodnje i prodaje od 49 odsto.

22. Mart 2011.

PREDSTAVNICA USAID-a DANAS NA JUGU SRBIJE

Vranje, Bujanovac - Rezultati ostvareni na jačanju malih i srednjih preduzeća koja posluju na jugu Srbije biće glavna tema današnje posete Bujanovcu Merilin Šmit, zamenice direktora Kancelarije američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji.

  Следећа страна»