Arhiva vesti
                   
30. Avgust 2012.

Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar školske 2012/2013 godine.

Preuzmi dokument: Konkurs Izjava - obrazac Molba za učeničku stipendiju Obrazac o mesečnom primanju Uverenje škola - obrazac

29. Avgust 2012.

PRVA SOLARNA ELEKTRANA U JUŽNOJ SRBIJI

Izvor: JUGPRESS / Leskovac - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović je nedavno u Leskovcu svečano pustila u rad 250 kilovatnu solarnu elektranu.

28. Avgust 2012.

Mobilni timovi za usmeravanje zanimanja mladih i savetovanje u Vranju, Bujanovcu, Preševu i Gadžinom Hanu

Izvor: USAID-ov vebsajt / U okviru USAID - ovog projekta održivog lokalnog razvoja, početom juna 2012. godine  osnovani su i otpočeli su pružanje usluga mobilni timovi za usmeravanje zanimanja mladih i savetovanje. Ove usluge su namenjene mladima iz nerazvijenih i ruralnih zajednica u oblasti međuopštinskog partnerstva predvođenog Vranjem (koje obuhvata Vranje, Bujanovac, Preševo i Gadžin Han).

27. Avgust 2012.

POŽAR U OBLASTI SELA DOBROSIN

Izvor: Danas / Bujanovac, Preševo, Vranje - Šumski požar na širem području brdsko-planinskog sela Dobrosin, šesnaest kilometara jugoistočno od Bujanovca, zahvatio je šumovit teren na kojem ima zaostalih kasetnih bombi, ali su vojska, meštani i imovina zaštićeni, potvrđeno je u vojnoj bazi uz administrativnu liniju sa KiM.

21. Avgust 2012.

KAD MLADI IMAJU IDEJE, A OPŠTINE DAJU PARE

Preševo, Ivanjica, Blace, Kikinda, Krupanj i Loznica su opštine koje najviše brinu o mladima u Srbiji, sudeći prema ovogodišnjoj dodeli nagrada „Mladgrad 2012”. Glavne nagrade pripale su jednoj od najstarijih i jednoj od najmlađih opština u Srbiji – Ivanjici, za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici, i Preševu, za dodeljeni javni prostor.

21. Avgust 2012.

OBUKA ZA SKUPLjAČE SEKUNDARNIH SIROVINA

Nevladina organizacija “ Porečje”  iz Vučja , uz finansijsku podrsku “Karitasa“ iz Luksemburga, pokrenula je projekat ,,Podrška sakupljačima sekundarnih sirovina u južnoj Srbiji”. Cilj  projekta je doprinos poboljšanju uslova života marginalizovane populacije u južnoj Srbiji, a sprovodiće se do prvog kvartala 2013. godine kroz osnaživanje i podršku 40 sakupljača  sekundarnih sirovina.

21. Avgust 2012.

UDžBENICI NA ALBANSKOM I TEHNOLOŠKI VIŠKOVI

Načelnik školske uprave za Jablanički i Pčinjski okrug, Tomislav Simonović, izjavio je da se udžbenici za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na albanskom jeziku već nalaze u štampi i da će biti gotovi do početka školske godine.

16. Avgust 2012.

U Preševu izgorele bandere, bez struje 120 domaćinstava

Preševo –U požaru kod sela Buštranje, Svinjište i Ljanik, u opštini Preševo, izgorelo je osam bandera, zbog čega je već nedelju dana oko 120 domaćinstava bez struje, a kvar može biti otklonjen  u naredna dva do tri dana, izjavio je  šef dispečerske službe Elektrodistribucije Vranje Vladan Veljković.

13. Avgust 2012.

KUKURUZ DESETKOVAN

Visina štete od suše nastala u Jablaničkom okrugu biće  poznata krajem meseca, kada leskovački štab za vanredne situacije i Uprava za privredu i poljoprivredu  sačine kompletan izveštaj.

13. Avgust 2012.

NISKA CENA ŠLjIVE

Zbog visokih dnevnih temepratura i izostanka padavina u poslednjih mesec dana, rod voća u Jablaničkom okrugu znatno je smanjen, a njegova otkupna cena veoma niska.

  Следећа страна»