Arhiva vesti
                   
30. Jun 2017.

NOVA RADNA MESTA ZA TEŠKO ZAPOŠLjIVE I BOLjA SOCIJALNA ZAŠTITA NA JUGU SRBIJE

Niš - Evropska unija i Vlada Švajcarske obezbedili su bespovratna sredstva za samozapošljavanje 28 ljudi čije su ideje prepoznate kao najbolje u okviru projekta vrednog 170.000 evra koji je za cilj imao osnaživanje ranjivih i marginalizovanih grupa u 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

 

30. Jun 2017.

OPŠTINSKO VEĆE ODOBRILO PLAN RESTRIKCIJA VODE

Bujanovac – Javno preduzeće „Komunalac“u Bujanovcu dobilo je traženu saglasnost Opštinskog veća za planirane restrikcije u vodosnabdevanju tokom letnjeg perioda.

30. Jun 2017.

SAOPŠTENjE - ODELjENjE EKONOMSKOG FAKULTETA

Na Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu danas se polaže prijemni ispit za upis u prvu godinu studija. Budućim studentima sreću su poželeli ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković.

29. Jun 2017.

JAČANjE EKONOMSKIH PORTENCIJALA U MEDVEĐI

Medveđa - U cilju jačanja ekonomskih potencijala i razvoja opštine Medveđa, koja pripada najnerazvijenijim opštinama u Republici Srbiji, aktuelno rukovodstvo opštine preduzelo je brojne korake. Važno je istaći da je u protekle tri godine učinjen vidan napredak na planu ekonomskog oporavka opštine.

29. Jun 2017.

MLADIĆ IZ BUJANOVCA POKRENUO PROIZVODNjU KOŠNICA SREDSTVIMA DOBIJENIM NA KONKURSU EVROPSKOG PROGRESA

Bujanovac - Stefan Manasijević iz Bujanovca kaže da  su novčana sredstva koja je dobio putem konkursa Evropskog Progresa velika šansa za njega. Bespovratna sredstva za osnivanje sopstvenog biznisa, odnosno radnje za proizvodnju košnica i ramova, Stefan je dobio na konkursu „Tvoja ideja, naša podrška“. 

27. Jun 2017.

CRVENI KRST BUJANOVAC: POZIV DOBROVOLjNIM DAVAOCIMA KRVI

Bujanovac – U Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu će u četvrtak, 29.juna, od 9 do 15 časova, biti realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

27. Jun 2017.

INFRASTRUKTURNO UREĐENjE INDUSTRIJSKE ZONE PREŠEVO

Beograd, Preševo - Ministarstvo privrede Republike Srbije objavilo je tender za izgradnju saobraćajnice, fekalne i atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže, telekomunikacione mreže i elektroenergetske instalacije u industrijskoj zoni Čukarka u Preševu.

27. Jun 2017.

OD SEPTEMBRA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NOVI FAKULTATIVNI PREDMET O BEZBEDNOSTI DECE

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je  sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem Protokol o saradnji na programu „Osnovi bezbednosti dece,“ zahvaljujući kome će od septembra biti uveden novi fakultativni predmet u osnovne škole.

27. Jun 2017.

DONACIJE CIVILNOM DRUŠTVU U SOFTVERU: TECHSOUP BALKANS

Organizacije civilnog društva iz Srbije imaju mogućnost da apliciraju za donacije Micorosft rešenja, odnosno najnovije verzije software-a preko programa TechSoup Balkans.

26. Jun 2017.

PIĆA IZ PREŠEVA I U IZRAELU - KOMPANIJA „FLUIDI“ ŠIRI IZVOZNO TRŽIŠTE

Preševo - Nakon mnogih evropskih država, Bliskog istoka i Amerike, pića preševske kompanije „Fluidi“ od skoro se prodaju i na izraelskom tržištu, piše portal Tituli, a prenose Info Vranjske.

  Следећа страна»