Arhiva vesti
                   
31. Avgust 2011.

KONKURS za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar školske 2011/2012 godine

Na osnovu odluke Vlade 05 broj 401-1146/2011 od 24. februara 2011. godine, Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  (u daljem tekstu Služba Koordinacionog tela) raspisuje...

19. Avgust 2011.

SEMINAR ZA MLADE LIDERE

U Beogradu se juče, na trodnevnom seminaru, okupilo 53 mlada lidera iz Srbije, SAD, Mađarske, Slovačke i Slovenije, u okviru američkog Programa za mlade lidere centralne Evrope, saopšteno je iz Inicijative mladih za ljudska prava.

19. Avgust 2011.

U BUJANOVCU, PROFESORI SRPSKOG UČE I ALBANSKI JEZIK

Problem profesora srpskog jezika postoji na jugu Srbije, gde su potrebni meseci da se popuni jedno radno mesto.

17. Avgust 2011.

POČINjE IZGRADNjA MINI HE „PRVONEK”

Vranje – Na reci Banjštici, nedaleko od Vranjske banje, odnosno na  akumulacionom sistemu za vodosnabdevanje Vranja i Bujanovca, počinje izgradnja mini-elektrane „Prvonek”.

15. Avgust 2011.

FOND ZA RAZVOJ PODSTICAJ JUGU SRBIJE

Niš – Preseljenje sedišta Fonda za razvoj Srbije iz Beograda u Niš, februara ove godine, već je dalo prve  rezultate. Slađana Backović, direktorka Fonda, kaže da se posle desetina održanih sastanaka predstavnika ove državne organizacije sa ljudima iz privrednih komora i asocijacija privrednika iz cele zemlje, posebno sa područja juga i jugoistoka Srbije, menja klima i vidljiv je pomak na planu privređivanja:

15. Avgust 2011.

KONKURSI MUP-a ZA NACIONALNE MANjINE NA JUGU SRBIJE

Konkursi MUP Republike Srbije na jugu Srbije, u kojima su učestvovale samo nacionalne manjine, uspešno su okončani. Posle provera BIA i MUP, na obuku je primljeno 10 ljudi u Medveđi, 20 u Preševu i isto toliko u Bujanovcu. Obuka će trajati godinu dana.

10. Avgust 2011.

POMOĆ U SUOČAVANjU SA PROBLEMIMA

Program „Održavanje mira i inkluzivni lokalni razvoj“ (PBILD) je zajednički program UN na jugu Srbije, koji realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kao vodeća agencija na programu, Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), Program Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UNHABITAT), Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Međunarodna organizacija rada (ILO) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM). UN agencije sarađuju sa svim opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga, sa Vladom Srbije, kao i sa Koordinacionim telom Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Kancelarijom zaštitnika građana i Komesarijatom za izbeglice.

4. Avgust 2011.

POZORIŠNA PREDSTAVA „NAŠA KUĆA“

Prošlog vikenda organizacija The Future iz Velikog Trnovca je za građane Bujanovca prikazala pozorišnu predstavu „Naša kuća 2“. Predstava je nastavak istoimenog komada koji je pre nešto od više od mesec dana prikazan u domu kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu. Ovog puta, mladi iz ove organizacije odlučili su se da predstavu prikažu na otvorenom prostoru i to na glavnom bujanovačkom šetalištu, kako bi privukli što više gledalaca.

4. Avgust 2011.

SIMULACIJA SEDNICE, DEBATA O PREVENCIJI ALKOHOLIZMA

U Skupštini Srbije danas će biti održana simulacija sednice parlamenta za srednjoškolce iz 16 opština i gradova Srbije, a tema debate biće predlog zakona iz oblasti prevencije alkoholizma kod mladih.

3. Avgust 2011.

UNIŠTENO 48 KASETNIH BOMBI

Preševo - Uništavanjem 48 kasetnih bombi na terenu u Bruštanju kod Preševa završeno je razminiranje prve lokacije u toj opštini, izjavio je juče regionalni direktor Norveške narodne pomoći za jugoistočnu Evropu Emil Jeremić.

  Следећа страна»