Arhiva vesti
                   

E-OBUKA „SISTEM LOKALNE SAMOUPRAVE I PRIMENA NAČELA DOBROG UPRAVLjANjA“ (ROK: 6. OKTOBAR 2020)

28. Septembar 2020.

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje e-obuku (učenje na daljinu) na temu „Sistem lokalne samouprave i primena načela dobrog upravljanja“.

Obuka je namenjena novoizabranim odbornicima skupština gradova, opština i gradskih opština koji po prvi put obavljaju ovu funkciju i biće realizovana u periodu od 14. oktobra do 4. decembra 2020. godine.

Ova sedmonedeljna Internet obuka nudi teme i informacije o ključnim oblastima od važnosti za jedinice lokalne samouprave (JLS), kao što su: decentralizacija i pojam lokalne samouprave (LS), sistem LS u Srbiji, etika javne službe, organi i organizacija LS, oblasti i delokrug LS, javne službe koje osniva LS, finansiranje LS, učestvovanje građana u upravljanju javnim poslovima, odnosi LS sa drugim organima vlasti, institucijama i organizacijama itd.

Cilj ove elektronske obuke je da se odbornicima, koji su po prvi put izabrani nakon lokalnih izbora održanih 21. juna 2020. godine,  približe osnovne informacije od važnosti za obavljanje odborničke funkcije.

Ovu aktivnost SKGO organizuje u okviru projekta „Jačanje kapaciteta novoizabranih odbornika kroz e-učenje“, koji finansijski podržava Misija OEBS-a u Srbiji.

Zainteresovani odbornici prijavu mogu da izvrše popunjavanjem prijavnog formulara do utorka, 6. oktobra 2020. godine.

Uvodni vebinar za sve polaznike e-obuke održaće se u utorak, 13. oktobra 2020. godine, o čemu će svi učesnici biti blagovremeno obavešteni.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Ružica Aranđelović Ilić, rukovodilac projekta, elektronska adresa: ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org, broj telefona: 011/735-79-38, broj mobilnog telefona: 064/870-33-03.

Dodatne informacije i prijavni formular su dostupni na http://www.skgo.org/vesti/detaljno/2474/eobuka-sistem-lokalne-samouprave-i-primena-nacela-dobrog-upravljanja.

Izvor: SKGO i Koordinaciono telo