Arhiva vesti
                   
30. Novembar 2022.

BUJANOVČANI DOBILI PREPOLOVLjENE RAČUNE ZA GREJANjE

Bujanovac – Beograd - Rukovodstvo JP „Komunalac“ ispunilo je obećanje i umanjilo oktobarske račune za grejanje za 50 odsto zbog odlaganja početka grejne sezone.

30. Novembar 2022.

ŠKOLA „SVETI SAVA“ PRIMER DOBRE PRAKSE U DUALNOM OBRAZOVANjU

Bujanovac - Beograd - Srednja škola „Sveti Sava” dobila je od Privredne komore Srbije  zahvalnicu za doprinos obrazovanju učenika prema potrebama privrede. Dualno obrazovanje se u ovoj školi na obrazovnom profilu kuvar uspešno primenjuje od školske 2019/20 godine.

30. Novembar 2022.

VEŽBA U BAZI JUG

Bujanovac – Beograd - U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ u toku je intenzivna kolektivna obuka voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

28. Novembar 2022.

OBELEŽEN DAN BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Bujanovac – Beograd -  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, opštinska Komisija za rodnu ravnopravnost i nevladine organizacije organizovale su tematski  nastup glumice, Egzone Salihu.

25. Novembar 2022.

STRUČNA PRAKSA ZA 119 MLADIH BUJANOVČANA

Bujanovac – Beograd -  Opština Bujanovac donela je odluku o finansiranju stručne prakse  za 119 nezaposlenih kod 21 poslodavca –  javnim ustanovama, preduzećima, školama, sudovima, tužilaštvu, advokatskim kancelarijama i zubarskim ordinacijama.

25. Novembar 2022.

PREDSTAVNIKA NARODNE BANKE SRBIJE ODUŠEVILI „SVETOSAVCI“

Bujanovac – Beograd - Predstavnik Narodne banke Srbije (NBS) Ranko Stanojević, posetio je Srednju školu „Sveti Sava“ u Bujanovcu i održao predavanje učenicima iz ekonomske sekcije „Virtuelna privreda“. Stanojević se oduševio entuzijazmom profesora i rukovodstva škole ali i posvećenošću i znanjem učenika.

24. Novembar 2022.

BEZBEDNOST NOVINARA

Vranje - Beograd – Udruženje građana SPA organizovalo je stručni skup o bezbednosti novinara pod nazivom „Forum medija, vlasti i OCD“. Događaju su prisustvovali  novinari, predstavnici novinarskih udruženja, nevladinih organizacija, policije i tužilaštva.

24. Novembar 2022.

PODRŠKA U ZAPOŠLjAVANjU ROMA

Bujanovac – Beograd – Nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland) izabrala je na osnovu kriterijuma raspisanog javnog konkursa desetoro socijalno ugroženih Roma iz Bujanovca kojima će dodeliti grantove u iznosu od 1.500 do 2.500 evra za poboljšanje uslova života.

24. Novembar 2022.

PLATFORMA ZA POMOĆ MLADIMA

Bujanovac – Beograd -  Unicef je pokrenuo platformu „Sve je ok“ koja mladima od 16 do 30 godina pruža mogućnost da putem četa  ili telefona dobiju pomoć, kako bi se što lakše izborili sa izazovima koje nosi prelazak u odraslo doba.

23. Novembar 2022.

BUJANOVAČKIM KLUBOVIMA DODELjEN NOVAC OD OPŠTINE

Bujanovac - Beograd -  Bujanovački sportski klubovi dobili su novac od Opštine za 2022. godinu.

  Следећа страна»