Arhiva vesti
                   
30. April 2011.

RAZMINIRAVANjE JUGA SRBIJE

Na osnovu bilateralne saradnje Norveške i Srbije, juče je u selu Buštranja u opštini Preševo počela akcija razminiravanja 4,3 kvadratna kilometra sumnjive površine na jugu Srbije. Emil Jeremić, regionalni direktor Norveške narodne pomoći, kaže da u Srbiji postoji oko 16 kvadratnih kilometara sa neeksplodiranim kasetnim bombama iz perioda NATO bombardovanja. Akcijom koja je počela juče ujutru započet je trogodišnji projekat.

21. April 2011.

BOLjI POLOŽAJ MANjINA

Vlada Srbije, a samim tim i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), opredeljeni su da unaprede položaj nacionalnih manjina i omoguće njihovo potpuno uključivanje u društvo, rekao je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na skupu posvećenom opštoj situaciji u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Pored toga naglasio je da Vlada Srbije nastoji da omogući još veću zastupljenost pripadnika albanske nacionalne manjine u organima vlasti, a time i u policiji.

19. April 2011.

JUNIORI IZ BUJANOVCA U POSETI BEOGRADU

Košarkaški klub BSK Junior iz Bujanovca za svoje najmlađe košarkaše, organizovao je posetu Beogradu. Njih pedesetoro uzrasta od šest do deset godina su u ponedeljak 18. aprila posetili prestonicu i u novobeogradskoj Hali sportova prisustvovali treningu juniora KK Partizan.

15. April 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 15. april 2011. godine

Mladi košarkaši iz Bujanovca u Beogradu Košarkaši Srbi, Romi i Albanci uzrasta od šest do deset godina provešće ponedeljak, 18. april u Beogradu. Dečaci i devojčice iz multietničkog košarkaškog kluba BSK Junior Elita pratiće trening podmlatka KK Partizan i posetiće trofejne sale sportskih društava Partizana i Crvene zvezde. Organizovan je i obilazak beogradskog ZOO vrta.

14. April 2011.

PREZENTACIJA PROGRAMA FONDA ZA RAZVOJ SRBIJE U BUJANOVCU

Bujanovac – Juče je u Bujanovcu održan sastanak privrednika iz Bujanovca i Preševa sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Fonda za razvoj i Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Državna sekretarka u  Ministarstvu ekonomije Dragijana Radonjić-Petrović i direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, u prepunoj sali Doma kulture u Bujanovcu, istakle su da je cilj njihovog boravka da se privrednici sa juga Srbije zainteresuju kako za bespovratna sredstva Ministarstva ekonomije, tako i za kredite Fonda.

12. April 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 13. april 2011. godine

U sredu, 13. aprila u 12 sati u Domu kulture u Bujanovcu Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i opština Bujanovac organizuju prezentaciju programa Ministarstva ekonomije i Fonda za razvoj.

11. April 2011.

ČIŠĆENjE JABLANICE

MEDVEĐA, LEBANE – Od Medveđe do Lebana i Leskovca, u okviru akcije „Očistimo Srbiju“, počelo je uređenje Jablanice, jedne od najprljavijih reka na jugu Srbije. U akciju čišćenja uključili su se udruženje ribolovac „Veternica“ i poljoprivredna inspekcija leskovačkog kraja.

8. April 2011.

VLADA OBEĆALA PODRŠKU BUJANOVCU I MEDVEĐI

Bujanovac - Potpredsednica Vlade Srbije  Verica Kalanović izjavila je u Bujanovcu da je ta opština povoljna za strana ulaganja jer se nalazi pored Koridora 10. Kalanovićeva je nakon sastanka sa predsednikom Bujanovca Šaipom Kamberijem i predsednicom Skupštine opštine Medveđa Natašom Filić rekla da je dogovoreno da se Agenciji za strana ulaganja u najkraćem roku dostavi spisak zemljišta slobodnog za strana industrijska ulaganja.

7. April 2011.

VERICA KALANOVIĆ U POSETI BUJANOVCU

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Verica Kalanović, koja je zadužena za privredni i regionalni razvoj

  Следећа страна»