Arhiva vesti
                   
20. Septembar 2012.

Konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa i projekata koje realizuju udruženja radi pružanja pomoći stanovnoštvu na području opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2012 godini.

Preuzmi dokument:

Tekst konkursa

Smernice

Obrazac za pisanje predloga projekta

Obrazac budžeta

Obrazac za izveštavanje

6. Septembar 2012.

POŽAR U BUJANOVACU

Izvor: Narodne novine - Niš / Bujanovac - Požar kod sela Breznica, u opštini Bujanovac, izbio je na nepristupačnom terenu gde ima i neeksplodiranih ubojnih sredstava i njegovo gašenje nije moguće već ga  samo nadziru dve vatrogasne ekipe, izjavio je komandant vatrogasnog bataljona za Pčinjski okrug Vedran Tašković.

6. Septembar 2012.

ŠKOLSKI PRIBOR PRVACIMA U OPŠTINAMA PPEŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ove godine za đake prvake iz tri opštine obezbedilo je školske torbe i pribor. Đacima osnovnih škola „9 maj“ u selu Reljan u opštini Preševo, „Branko Radičević“ i „Muharem Kadriu“ u opštini Bujanovac uručili su direktorka Službe Koordinacionog tela Danijela Nenadić, predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa i šef kabineta opštine Bujanovac Arber Pajaziti.

6. Septembar 2012.

UDžBENICI ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Koordinaciono telo je nevladinoj organizaciji Omladinski forum za edukaciju Roma (OFER) iz Bujanovca na konkursu za projekte udruženja građana odobrilo sredstva u iznosu 510.000,00 dinara za projekat „Besplatni udžbenici za decu iz ranjivih i socijalno ugroženih grupa“.

4. Septembar 2012.

Početak školske godine na jugu Srbije

Izvor: Danas - Vranje, Bujanovac, Preševo - U odnosu na prethodnu školsku godinu juče je u osnovnim školama u sedam opština Pčinjskog okruga u prvi razred pošlo ukupno2.532 prvaka, što je za 440 đaka manje u odnosu na prethodnu školsku godinu. U odeljenju Ministarstva prosvete u Vranju navode i podatak da je 256 učitelja, nastavnika i profesora koji imaju fond časova od pet do 95 procenata trenutno višak, te da je u toku „proces njihovog zbrinjavanja“.