Arhiva vesti
                   
31. Oktobar 2008.

Srbija priznaje diplome UNMIK-a

Vlada Srbije donela je zaključak kojim se na čitavoj teritoriji Srbije priznaju diplome Univerziteta u Prištini sa pečatom UNMIK-a.

28. Oktobar 2008.

RADOVI NA KORIDORU 10 U PREŠEVU TEKU BEZ PROBLEMA

PREŠEVO - Radovi na delu Koridora 10 koji prolazi kroz opštinu Preševo teku bez problema, kaže za Pres predsednik opštine Preševo Nader Sadiku. On tvrdi da do sada nije bilo nikakvih prekida, iako su pre dve nedelje Albanci iz sela Miratovac i Cukarka tražili veće otkupne cene za zemljište kroz koje će proći autoput.

26. Oktobar 2008.

Intervju g-dina Milana Markovića, predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu agenciji FoNet, 26.10. 2008. god.

Kao predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, Marković je ocenio da je veoma loše što predstavnici Srba ne učestvuju u vlasti u Bujanovcu i Preševu.

23. Oktobar 2008.

Pomoć Ministarstva poljoprivrede i Koordinacionog tela poljoprivrednicima juga Srbije

Bujanovac - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Đurđević, su tokom jučerašnje posete bujanovačkoj opštini predali donaciju u vidu semenskog materijala namenjenog opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

22. Oktobar 2008.

22. oktobar 2008. god.

PODELA POMOĆI MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

16. Oktobar 2008.

Kako u Medveđi nameravaju da zaustave iseljavanje mladih

Daju 5.000 evra za svako novo radno mesto

12. Oktobar 2008.

VOJNI LEKARI POMAŽU ALBANCIMA SA JUGA SRBIJE

U okviru akcije pomoći stanovništvu u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštinama Bujanovac i Preševo, medicinska ekipa Četvrte brigade Kopnene vojske obišla je sela Muhovac i Čar, koja se nalaze uz samu administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i u kojima živi isključivo albansko stanovništvo.

10. Oktobar 2008.

BAJK FEST U BUJANOVCU

U Bujanovcu će u subotu biti održana druga biciklistička multietnička trka. Ovo takmičenje podeljeno je u tri starosne kategorije: predškolska deca voze „Bejbi maraton" osnovci učestvuju u „Trci puževa", dok će odrasli voziti maraton u dužini od 20 kilometara. Trka puževa interesantna je po tome što je cilj što sporije proći stazu!

9. Oktobar 2008.

SARADNjA SA OSAM NOVIH OPŠTINA

USAID Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter prisustvovaće danas potpisivanju sporazuma o saradnji između predsednika 19 opština Srbije i predstavnika USAID "Programa podsticaja ekonomskom razvoju opština". Opštine Sombor, Pirot, Zaječar, Sremska Mitrovica, Valjevo, Preševo, Medveđa i Bujanovac danas će se pridružiti tom programu, a 11 opština koje su prošle godine ušle u program potpisaće dopune sporazuma o saradnji.

7. Oktobar 2008.

STUDIRANjE NA SRPSKOM I ALBANSKOM

BEOGRAD, 07. oktobar 2008. - Šef Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković izjavio je danas da je cilj otvaranja visokih škola na jugu Srbije sprečavanje iseljavanja mladih iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

  Следећа страна»