Arhiva vesti
                   
30. Jun 2015.

PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU U IZNOSU OD 400.000 EVRA

Bujanovac, Preševo, Medveđa - U okviru aktivnosti razvojnog programa Evropski PROGRES, koje imaju za cilj podršku rodnoj ravnopravnosti i ekonomsko osnaživanje žena kroz kreiranje novih radnih mesta, objavljen je javni poziv za dodelu bespovratne pomoći za pokretanje biznisa u vlasništvu žena, koje će voditi žene. Evropska unija i Vlada Švajcarske izdvojile su ukupno 400.000 evra za podršku 40 projekata. Javni poziv biće otvoren do  24. jula 2015. godine.

30. Jun 2015.

GAŠIĆ:GRAĐANI SRBIJE NEMAJU RAZLOGA ZA BRIGU

Preševo - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je juče da građani Srbije nemaju razloga za brigu zbog povećanog broja migranata jer bezbednosne strukture maksimalno vode računa o svemu.

30. Jun 2015.

PROSEČNE ZARADE U MEDVEĐI PORASLE SA 20.000 NA 58.000

Medveđa – Prosečno isplaćene neto zarade u maju mesecu u opštini Medveđa iznosile su neverovatnih 58.217 dinara, što je 2,7 puta više od zarada u prethodnom mesecu.

29. Jun 2015.

MINISTAR VERBIĆ RAZGOVARAO SA NAGIPOM ARIFIJEM I RAGMI MUSTAFOM

Preševo, Bujanovac – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić sa saradnicima, razgovarao je nedavno sa predsednicima opština Preševo i Bujanovac, Ragmi Mustafom i Nagipom Arifijem, kao i sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom.

29. Jun 2015.

CARINICI OTKRILI VIŠE OD 20 AVGANISTANACA U TERETNOM VOZU KOD BUJANOVCA

Bujanovac - Carinici na železničkoj stanici Ristovac, kod Bujanovca, otkrili su 23 avganistanska emigranta koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu Srbije u teretnom vozu. 

29. Jun 2015.

KRIJUMČARIO SIRIJCE

Preševo - Policija u Preševu uhapsila je B. A. (45) iz okoline Preševa zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

29. Jun 2015.

Konkurs - YouthBuild Srbija program

Uključi se u YouthBuild Srbija program i naučićes kako da napraviš i održavaš web sajt, nađes zaposlenje ili pokreneš sopstveni posao i doprineseš razvoju zajednice.

Nudimo ti, učenje, volontiranje, sticanje iskustva i šansu da kao deo ekipe od 30 mladih žena, uradiš nešto korisno za sebe i svoju zajedicu.

26. Jun 2015.

BRANKICA JANKOVIĆ: NISMO UTVRDILI DISKRIMINACIJU IZBEGLICA U PREŠEVU

Preševo - Tokom jučerašnje posete Preševu, Poverenica za zaštitu ravnopravanosti Brankica Janković  nije utvrdila da lokalno stanovništvo diskriminiše izbeglice koje stižu u Srbiju sa ratnih područja, niti da pokušava da ih na razne načine prevari.  

26. Jun 2015.

FOND ZA IZGRADNjU STO KUĆA U BUJANOVCU

Bujanovac - Građevinska kompanija „Elhan komerc“  iz Bujanovca jedna je od  180 firmi i pojedinaca  koji su deo projekta „Izgradnja  100 kuća“, čiji je cilj izgradnja kuća za siromašne i porodice u kojima žive osobe sa invaliditetom“ , rekao je vlasnik te kompanije Nedžat Behljuli.

26. Jun 2015.

POČELO DEČIJE KULTURNO LETO U VRANjSKOJ BANjI

Vranjska Banja - Dečije kulturno leto počelo je u Vranjskoj Banji početkom juna. Prema rečima doktorke Slavice Sotirović, predsednice GO Vranjska Banja, ovo je već postala tradicionalna manifestacija i cilj je da se deca druže i da mogu i u Vranjskoj Banji da pogledaju dečije predstave i da se bave aktivnostima koje su prilagođene deci.

  Следећа страна»