Arhiva vesti
                   
28. Januar 2019.

SVETI SAVA: DUHOVNA AKADEMIJA I ŠKOLSKA PRIREDBA

Bujanovac – „Sveti Sava nam je stavio do znanja ko smo, čiji smo i šta je „srpska kuća“ – sledimo njegov put“, poručeno je sa Svetosavske duhovne akademije, koju je u Domu kulture organizovala bujanovačka Crkvena opština povodom Dana Svetog Save.

25. Januar 2019.

KOMESARIJAT: U PRIHVATNIM I CENTRIMA ZA AZIL SMEŠTENO 4.122 MIGRANATA

Bujanovc – Prema podacima republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije u 16 prihvatnih centara i centara za azil u Srbiji trenutno je ukupno smešteno 4.122 migranata, od kojih je 399 školske dece koja pohađaju nastavu u gradovima u kojima su smeštena.

25. Januar 2019.

KLUB PRIVREDIKA, GODINU I PO OD OSNIVANjA

Bujanovac – Godinu i po dana od osnivanja Kluba privrednika u Bujanovcu, glavni inicijator udruživanja direktora nekoliko bujanovačkih firmi, narodni poslanik Nenad Mitrović, ocenjuje da je urađeno mnogo, a otvaranje novog pogona Jumka navodi kao zaslugu Kluba.

24. Januar 2019.

KONKURS ZA POSAO U DOMU ZDRAVLjA U BUJANOVCU

Bujanovac – Konkurs za zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja u bujanovačkom Domu zdravlja objavljen je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a prema rečima zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanče Arsića...

21. Januar 2019.

BUJANOVAČKI BASKETAŠI NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U BEOGRADU

Bujanovac, Beograd – Dečaci i devojčice iz košarkaškog kluba Play 017 iz Bujanovca, rođeni 2008. godine i mlađi, učestvovali su na 19. Međunarodnom mini basket festivalu „Rajko Žižić“ u Beogradu.

18. Januar 2019.

ODBRANA I CIVILNA ZAŠTITA PONOVO U ŠKOLAMA

Beograd – Ministarstvo prosvete uputilo je dopis srednjim školama u Srbiji u kojem ih obaveštava da bi tokom drugog polugodišta đacima trebalo da održe dva časa posvećena odbrani, civilnoj zaštiti i reagovanju u toku prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda, piše Politika.

18. Januar 2019.

LOKALNA VLAST U PREŠEVU BEZ VEĆINE

Preševo – Odbornica Alterenative za promene u Skupštini opštine Preševo Fetanete Mehmedi obavestila je skupštinske organe da više nije odbornik te stranke i da će ubuduće nastupati samostalno.

16. Januar 2019.

OTVOREN DRUGI KONKURS REGIONALNE KANCELARIJE ZA SARADNjU MLADIH ZA FINANSIRANjE PROJEKATA (ROK: 25.01.2019)

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) raspisala je drugi konkurs za predloge projekata koji imaju za cilj da doprinesu procesu pomirenja u regionu Zapadnog Balkana, kroz dijalog i mobilnost mladih ljudi u regionu.  Podsticanje stvaranja pogodne sredine za saradnju mladih postavlja temelje boljeg društva u regionu Zapadnog Balkana.

16. Januar 2019.

STIPENDIJE BRITANSKE FONDACIJE - BRITISH SCHOLARSHIP TRUST 2019

Britanska fondacija (British Scholarship Trust) je zadužbina koja svojim stipendijama omogućava  susret između Britanskih i mladih, talentovanih  istraživača sa teritorije bivše Jugoslavije. Cilj Fondacije je da podstakne sticanje i razmenu  znanja i veština potrebnih za razvoj mladih istraživača kao i da podstakne veštinu kritičkog mišljenja u različitim naučnim disciplinama.

16. Januar 2019.

NOVOFORMIRANE OPŠTINSKE KOMISIJE POČINjU SA RADOM

Bujanovac – Novoformirane opštinske komisije za dodelu podsticajnih sredstava  i vrednovanje projekata iz oblasti kulture, sporta i udrženja građana, prema rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, kreću sa radom kako bi se konkursi raspisali najkasnije do kraja januara.

  Следећа страна»