Arhiva vesti
                   
30. Decembar 2008.

30. decembar 2008. god.

30. decembar 2008. god. - G-din Milan Marković, sadašnji predsednik Koordinacioneg tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, sa svojim prethodnicima g-dinom Nebojšom Čovićem i g-dinom Rasimom Ljajićem, na novogodišnjem sastanku.

29. Decembar 2008.

Obraćanje g-dina Milana Markovića, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, odbornicima Skupštine opštine Bujanovac, 29. decembar 2008. god

Poštovani Predsedniče Skupštine opštine Bujanovac, Poštovani odbornici, Obraćam vam se povodom današnjeg dnevnog reda Skupštine opštine Bujanovac na kojoj će odbornici odlučivati o pitanjima od izuzetne važnosti za građane opštine.

25. Decembar 2008.

Intervju koji je Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za južnu Srbiju, dao "Politici" 25. decembra 2008. god.

Predložio sam da formiraju nacionalni savet albanske nacionalne manjine, oni neće i više ne pristajem na zamajavanje, kaže Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

22. Decembar 2008.

Pregled, 22.12.2008. god. - USAID POMAŽE KOMPANIJI IZ PREŠEVA

Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) obezbedila je 20.000 dolara kompaniji "Čelik-U" iz Preševa, specijalizovanoj za proizvodnju i ugradnju PVC i aluminijumske stolarije, čime je omogućeno kompletiranje i modernizovanje proizvodnog procesa te firme, saopštila je juče ta agencija. Novac je obezbedio Program USAID-a za ekonomsku sigurnost u cilju obezbeđivanja dela sredstava potrebnih za kupovinu četiri mašine u toj kompaniji, koje će omogućiti razvoj proizvodnih kapaciteta, unapređenje kvaliteta proizvoda i osvajanje novih tržišta, navedeno je u saopštenju.

17. Decembar 2008.

17. decembar 2008.god.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i direktor kancelarije nemačke organizacije "Help" Timo Štegelman potpisali su ugovor o saradnji na projektu "Podrške lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji".

9. Decembar 2008.

9. decembar 2008.god.

Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac, Romski humanitarni centar, Susedi za mir, OFER i Perspektiva su u okviru projekta "Šest dana za šezdeset godina od univerzalne deklaracije", koji podržava Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i UNDP Srbija, poklonili oko 250 knjiga bujanovačkoj biblioteci.

8. Decembar 2008.

8.decembar 2008.god.

G-din Sima Gazikalović, Potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i šef Kancelarije Koordinacionog tela u Bujanovcu, je zajedno sa savetnicama direktora Službe Koordinacionog tela, Anom Brnabić i Danijelom Nenadić, održao u Nišu sastanak sa dekanima i profesorima pravnog i ekonomskog fakulteta u Nišu. Tema sastanka se odnosila na planove o budućem otvaranju isturenih odeljenja ovih fakulteta u Medveđi.

6. Decembar 2008.

6, 7, 13. i 14. decembar 2008. god.

Odeljenje za medije Misije OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa radio stanicama B92 i Radio Ema iz Bujanovca, organizuje obuku za grupu mladih radio novinara koji su na praksi u ovoj bujanovačkoj radio stanici. Cilj obuke je da mladi novinari steknu osnovne vešetine iz oblasti radio novinarstva, kao i da se poboljša kapacitet Radio Ema za novinskom produkcijom.

3. Decembar 2008.

3. decembar 2008.god.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković i viši savetnik USAID-a Art Flanagan otvorili su kancelarriju za lokalni ekonomski razvoj u Medveđi. Cilj otvaranja kancelarije je da ona pomogne ekonomski razvoj ove siromašne opštine, čiji je najveći problem odlazak velikog broja mladih ljudi.

 

 

 

homescontents