Arhiva vesti
                   
22. Jun 2011.

KURS SRPSKOG JEZIKA I U BUJANOVCU

Nakon uspešnog projekta kursa srpskog jezika koji je okupio mlade iz Preševa, a u organizaciji International Human Centra - preševske nevladine organizacije, Centar za toleranciju i integraciju juga Srbije odlučio se za isti korak.

22. Jun 2011.

PREDSTAVA „NAŠA KUĆA“

Organizacija „The Future“ iz Velikog Trnovca još jednom je zasenila bujanovačku publiku svojim kreativnim umećem. Prošlog petka ovi mladi ljudi održali su premijeru pozorišne predstave „Naša kuća“.

9. Jun 2011.

SIMPO ŠIRI POSLOVE U RUSIJI

Vranje - Ruske firme koje se bave prometom nameštaja  Italika i IP  kupiće od Simpa do kraja ove godine robu u vrednosti od dva miliona evra. Ugovore o tome potpisali su u Vranju predstavnici tih firmi sa generalnim direktorom „Simpa“ Slađanom Disićem.

9. Jun 2011.

USAID U PČINjSKOM OKRUGU

VRANjE - U Vranju je potpisan memorandum o razumevanju i saradnji između četiri opštine Pčinjskog okruga i USAID-a. Potpisnici su predsednici opština Bujanovac, Preševo, Vladičin han i gradonačelnik Vranja.

8. Jun 2011.

AMBASADORI U BAZI „JUG“ KRAJ BUJANOVCA

BUJANOVAC - Bazu „Jug" kraj Bujanovca posetili su ambasadori više zemalja u Srbiji u cilju upoznavanja sa planovima razvoja tog vojnog kompleksa koji će biti centar za obuku za učešće u mirovnim misijama. Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, šef tima za koordinaciju i aktivnosti na planu razvoja baze „Jug" Zoran Jeftić rekao je da će se kapaciteti centra za obuku u toj bazi razvijati pre svega zbog nacionalnih potreba.

8. Jun 2011.

NAĐENO 25 KASETNIH BOMBI

PREŠEVO - Na području sela Buštranje demineri su od kraja aprila pronašli i uništili 25 kasetnih bombi, izjavio je juče regionalni direktor organizacije Norveška narodna pomoć Emil Jeremić.

7. Jun 2011.

OBUKA ZA PREDSTAVNIKE CIVILNOG SEKTORA

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, u partnerstvu sa PBILD programom Ujedinjenih nacija, od 1. do 4. juna. organizovalo je četvorodnevnu obuku za predstavnike nevladinih organizacija. Fokus je bio na organizacijama čiji projekti se bave rešavanjem i adresiranjem pitanja mladih.

3. Jun 2011.

Privredna razmena sa svetom oživela u Preševu, Trgovištu, Bosilegradu i Vladičinom Hanu

Vranje - Privreda Pčinjskog okruga u prvom tromesečju izvezla je i uvezla robu i usluge za ukupno 67 miliona dolara. U poslovanju sa svetom ostvarila je suficit od šest miliona dolara. Pritom, naveći deo spoljnotrgovinske razmene regije,  oko 85 odsto, nosi grad Vranje. Vranjske firme su u prvom kvartalu realizovale u inostranstvu skoro 31 milion dolara, gotovo polovinu više nego u istom periodu prošle godine. I njihov uvoz, 25 miliona dolara, takođe premašuje prošlogodišlji i to za 20 odsto. Zapravo, u okrugu je jedino bujanovačka privreda od početka godine izvozila za četvrtinu manje.