Arhiva vesti
                   
28. Novembar 2014.

VOJNI LEKARI U SELIMA PČINjSKOG OKRUGA

Bujanovac – Lekari 4. Brigade Kopnene vojske su tradicionalno, dvadeseti put po redu, obišli teško pristupačna sela u Pčinjskom okrugu, razgovarali sa njihovim žiteljima i pružili im osnovnu medicinsku pomoć, saopštilo je Ministarstvo odbrane.  Juče su vojni lekari u akciji „Vojni lekar na selu“ pružali lekarsku pomoć meštanima bujanovačkih sela Muhovac i Čar, kada su žiteljima tih sela uručili potrebne lekove i dali im savete za dalje lečenje.

28. Novembar 2014.

NUNS OSUDIO VREĐANjE UREDNIKA

Beograd - NUNS je osudio uvredljivo ponašanje donedavnog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Galipa Bećirija prema uredniku RTV Preševo Hasanu Hasaniju.

Nezavisno udruženje novinara pozvalo je Nacionalni savet Albanaca da se javno ogradi od uvreda koje je Bećiri uputio Hasaniju i time pokaže da svim novinarima garantuje slobodu i ravnopravne uslove rada.

28. Novembar 2014.

U BAZI „JUG" VEŽBA VOJNIKA IZ ŠEST DRŽAVA

Vranje - U bazi „Jug" kod Bujanovca danas će biti održana vojna vežba u kojoj će učestvovati pripadnici oružanih snaga šest država, najavljeno je iz Ministarstva odbrane.

Vežba pod nazivom „Platinasti vuk 15" je počela 17. novembra, a danas treba da bude završena prikazom kome će prisustvovati i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

28. Novembar 2014.

„BIVODA“ NA SAJMU HRANE I PIĆA

Bujanovac – Bujanovačka „Bivoda“ učesnik je 41. Sajma hrane i pića koji je otvoren u Beogradu.

„Bivoda“ će prezentaciju svojih proizvoda  na Beogradskom sajmu imati u petak, i to na štandu Regionalne Privredne Komore Leskovac. Tom prilikom će biti predstavljen i nov proizvod „BiMango”.

27. Novembar 2014.

STEFANOVIĆ: NIVO BEZBEDNOSTI NA JUGU SRBIJE ZADOVOLjAVAJUĆI

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je bezbednosna situacija na području opština Bujanovac, Preševo i Medveđa na zadovoljavajućem nivou, uprkos povremenim političkim pravokacijam.

27. Novembar 2014.

ZA KONKRETNIJU BORBU PROTIV ŠVERCA DUVANA

Beograd, Vranje - U cilju suzbijanja nelegalnog tržišta duvanskih proizvoda, kompanija Britiš Ameriken Tobako (BAT) organizovala je u svojoj fabrici u Vranju obuku za državne službenike čija delatnost obuhvata borbu protiv nelegalnog prometa tih proizvoda. Pripadnici poreskih i carinskih uprava, kao i obaveštajnih agencija zemalja u regionu, prisustvovali su predavanjima, pokaznim vežbama i aktivno učestvovali u radionicama na koje je kompanija pozvala najeminentnije stručnjake u toj oblasti iz čitavog regiona, navodi se u saopštenju te kompanije.

27. Novembar 2014.

SAJAM ZAPOŠLjAVANjA U VRANjU

Vranje – Nacionalna služba zapošljavanje - filijala u Vranju obaveštava javnost da se u prostorijama filijale organizuje Sajam zapošljavanja i poziva sva nezaposlena lica da ga posete. Sajam  će biti održan 2. decembra od 11:00 do 14:00 časova, a u ponudi će biti više od sto radnih mesta koje nudi  trinaest poslodavaca.

27. Novembar 2014.

IZABRANI KORISNICI MONTAŽNIH KUĆA U BUJANOVCU

Na trećoj sednici Komisije za izbor korisnika montažnih kuća u Bujanovcu  usvojena je preliminarna lista 10 korisnika koji će dobiti montažne kuće u okviru projekta  „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara'' (IPA 12).

26. Novembar 2014.

MAKEDONCI SELE BIZNIS U SRBIJU

Skoplje/Beograd - Makedonske kompanije u poslednje vreme prekidaju poslovanje u svojoj zemlji i sele se u Srbiju, jer u njoj imaju brojne olakšice, pišu regionalni mediji.

Makedonski biznismeni i firme osnivaju svoje kompanije uglavnom u Vranju, Preševu i Bujanovcu, piše makedonski dnevnik „Utrinski vesnik“.

26. Novembar 2014.

DAN BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Početkom novembra u Pčinjskom okrugu je u porodičnom nasilju ubijena jedna žena. Prihvatna stanica u Vranju je od početka godine zbrinula 23 žene i dvadesetčetvoro dece. O sprečavanju nasilja, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, govorili su u Bujanovcu predstavnici SOS telefona, Centara za socijalni rad i policije.

  Следећа страна»