Arhiva vesti
                   
27. Maj 2009.

Drugi sastanak Predsedništva Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, 26.maj 2009. godine

Umereni optimizam nakon sednice predsedništva Koordinacionog tela Druga sednica rekonstruisanog Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa održana je u prostorijama Koordinacionog tela u Bujanovcu. Sednica Predsedništva bila je posvećena rešavanju najvažnijih problema opština na jugu Srbije. Poseban naglasak stavljen je na pitanje formiranja multietničke vlasti u Bujanovcu i Preševu i uključivanje Albanaca u institucije Republike Srbije na lokalnom nivou.

26. Maj 2009.

26.maj 2009.god.

Zaštitnik građana Republike Srbije (republički ombudsman) Saša Janković boraviće sa zamenicima i dvadesetak saradnika u Bujanovcu, Preševu i Medveđi 26. i 27. maja 2009. godine, gde će sa predstavnicima lokalnih vlasti i sa građanima razgovarati o najvećim problemima i unapređivanju ostvarivanja prava građana.

22. Maj 2009.

22.5.2009.god.

Zaštitnik građana Relublike Srbije Saša Janković boraviće sledeće nedelje u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, gde će sa građanima i predstavnicima lokalnih vlasti razgovarati o najvećim problemima i unapređivanju ostvarivanja prava građana.

20. Maj 2009.

20. 05. 2009. god.

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Preševo promenjena je lokalna vlast, koju su činili Partija za demokratsko delovanje(13 odbornika) Rize Halimija i Demokratska partija Albanaca (12) Ragmija Mustafe.

20. Maj 2009.

20.5.2009.god.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković izjavio je juče da bi formiranjem multietničke vlasti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi splasnula tenzija koja postoji u tom delu Srbije. Marković je na sednici skupštinskog Odbora za međunacionalne odnose, na kojoj je raspravljano o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bujanovcu, kazao da je formiranje multietničke vlasti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi pretpostavka za miran i stabilan rad i dobre odnose u tim opštinama.

12. Maj 2009.

12. maj 2009.god.

Nacionalni folklorni ansambl »Kolo“ prvi put je sinoć, u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, održao koncert u okviru akcije Ministarstva kulture „Srbija u Srbiji“. U programu su se predstaviti srpski i albanski folklorni ansambli. Koncert je otvorio ministar kulture Nebojša Bradić.

11. Maj 2009.

10.5.2009.god.

U okviru akcije „Srbija u Srbiji“ Ministarstva kulture nacionalni ansambl „Kolo“ održaće koncerte u Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Medveđi od danas do 12. maja.

7. Maj 2009.

7.5.2009.god.

Evropska unija će iz svog fonda izdvojiti 14 miliona evra za projekat zajedničkog vodosnabdevanja opština Vranje, Bujanovac i Preševo, izjavio je zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov. Andonov je rekao da Vlada Republike Srbije u ovom projektu učestvuje sa 14 miliona evra. U toku je izrada projektne dokumentacije, a izgradnja zajedničkog sistema vodosnabdevanja počeće 2011. godine.

4. Maj 2009.

3.5.2009. god.

Predstavnici vranjskog „Simpa“ i švedske „Ikee“ potpisali su ugovor vredan 5,5 miliona evra. Do zaključivanja ovog posla došlo je posle nedavnog boravka vlasnika „Ikee“ u kompaniji „Simpo“ u Vranju, kada su predsednik „Simpa“ Dragan Tomić i gospodin Ingvar Kamprad, vlasnik „Ikee“, koja je najveći svetski trgovinski lanac nameštaja, dogovorili nove oblike saradnje sa konkretnim poslovima radi ostvarivanja zajedničkih ekonomskih interesa.