Arhiva vesti
                   
31. Oktobar 2014.

BEKIM FEHMIU – BOGATSTVO IZGUBLjENO U TIŠINI

Italijanska organizacija Asocijacija Trentina i Balkana (Associazione Trentino con i Balcani) priredila je izložbu o velikom glumcu, Bekimu Femijiu, njegovom životu i profesionalnom usponu. Kroz izložene lične stvari i predmete izuzetnog glumca, prožimaju se njegova privatna strana, o kojoj veoma malo znamo i njegovo javno delanje jedinstveno u  jugoslovenskom i prepoznatljivo u svetskom glumištu.

30. Oktobar 2014.

ZIJAH SOKOLOVIĆ U BUJANOVCU

Predstava „Nasilje nema opravdanja" prikazana je juče u Domu kulture „Vuk Karadžić" u Bujanovcu.

Autor predstave je slavni glumac Zijah Sokolović, a dramaturg Selma Parisi.

30. Oktobar 2014.

DRUGA REGIONALNA RADIONICA ZA UVOĐENjE PROGRAMSKOG BUDžETA

Danas će se u Vranju održati druga regionalna radionica pod nazivom „Uvođenje programskog budžeta na lokalnom nivou - priprema budžeta za 2015. godinu". 

29. Oktobar 2014.

PREKO MOSTA SAMO PEŠKE

Preko mosta u Medveđi, koji spaja Trstenik i Kruševac, zbog starosti je od februara, odlukom republička inspekcija za državne puteve, zabranjen prelazak vozila težih od 3,5 tone. Problem ni do danas nije rešen što posebno pogađa dvadesetak hiljada žitelja okolnih sela koji svakodnevno koriste autobuski prevoz.

29. Oktobar 2014.

NOVI PROJEKTI ZA JUG SRBIJE

Aleksinac -  Na jučerašnjem sastanku upravnog odbora Evropskog PROGRES-a  usvojeni su kriterijumi za pružanje podrške  klasterima  za uvođenje inovacija u ukupnom iznosu do 200.000 evra.    Odbor je odobrio i kriterijume za dodelu podrške lokalnim samoupravama za izradu tehničke dokumentacije za socijalne i ekonomske infrastrukturne projekte. Za tu namenu je izdvojena okvirna suma od 1,78 miliona evra.

28. Oktobar 2014.

DRUGI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA “PROGRES” – A

Leskovac -Drugi sastanak Upravnog odbora programa Evropski PROGRES biće održan  danas u Aleksincu.  

27. Oktobar 2014.

U POTRAZI ZA BOLjIM ŽIVOTOM

Osmočlana porodica Nešković iz udaljenog planinskog sela Crvenika u kuršumlijskoj opštini, gde nema ni puta ni škole, u potrazi za boljim životom, pre godinu i po dana, preselila se u Medveđu. Radoš, otac šestoro dece, dobio je posao u rudniku Lece, a opština im je obećala pomoć u rešavanju stambenog pitanja.

24. Oktobar 2014.

PRIVODI SE KRAJU BERBA KUKURUZA U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje – Na teritoriji Pčinjskog kraja privodi se kraju berba kukuruza na oko 10.000 hektara, a prinosi se kreću od 5,5 tona do 9 tona po hektaru, zavisno od ulaganja i primene agrotehničkih mera.

 

24. Oktobar 2014.

BRITANSKI AMBASADOR NA JUGU SRBIJE

Ambasador Velike Britanije u Srbiji, Denis Kif, razgovarao je sa predstavnicima političkih partija Albanaca u Bujanovcu i Preševu o predstojećim izborima za savete nacionalnih manjina, dok je u Vranju sa rukovodstvom grada položio cveće na spomen obeležja Izabel Emili Haton, britanske doktorke, koja je sa  inostranim medicinskim osobljem pomagala srpskoj vojsci i civilima u Prvom svetskom ratu. Ona je takođe, 1918. godine formirala i prvu bolnicu u Vranju, koja je radila tačno godinu dana.

24. Oktobar 2014.

NOVA VOZILA ZA HITNU POMOĆ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je ključeve 30 vozila za hitnu medicinsku pomoć direktorima Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograda i domova zdravlja 20 gradova u Srbiji, a vrednost donacije je više od 1,5 miliona evra.

  Следећа страна»