Arhiva vesti
                   
30. Jun 2010.

PROMOCIJA PROJEKTA „NAJBOLjA KNjIGA MLADIH“

Uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, „Centar za pozitivne promene“ iz Preševa realizuje projekat „Najbolja knjiga mladih“.

29. Jun 2010.

PREMIJERA FILMA „RECI NE“

Uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, nevladine organizacija „The Future“ iz Velikog trnovca u okviru projekta „Zajedno protiv droge“ snimila je kratkometražni film „Reci NE“.

28. Jun 2010.

OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU SA POSEBNIM POTREBAMA

Prošle sedmice počeo je da radi dnevni boravak Udruženja roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama iz Preševa. Uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, udruženje je  prostorije u osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi“adaptiralo i prilagodilo za rad sa decom i omladinom sa posebnim potrebama.

23. Jun 2010.

23.06.2010. godine

Kolektivni centri se zatvaraju uz finansijsku pomoć programa „Održanje mira i inkluzivni razvoj“ (PBILD) Zahvaljujući zajedničkom programu Ujedinjenih nacija „Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj“ (PBILD), interno raseljenim licima u motelu „Atina“, poslednjem kolektivnom centru na području Leskovca u kojem je utočište našlo 67 lica, na raspolaganju su tri mogućnosti za pronalaženje trajnog smeštaja u Srbiji. Iz sredstava španskog Fonda za dostizanje milenijumskih ciljeva razvoja (MDGF) PBILD je obezbedio tri paketa pomoći interno raseljenim licima u opštinama na jugu Srbije, posebno u Bujanovcu.

21. Jun 2010.

21.06.2010. godine

Šansa za četiri opštine na jugu: uručeni sertifikati o poslovnom okruženju Gradovi Subotica, Vranje, Leskovac i opštine Bujanovac i Pirot dobili su sertifikate za povoljno poslovno okruženje u okviru programa Nacionalnog saveza za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

21. Jun 2010.

FINALNI TURNIR U ODBOJCI

U okviru multietničkog projekta OK „Junior“ iz Bujanovca „Škola odbojke“ koji finansijski podržava Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, proteklog  vikenda  održan je završni turnir.

21. Jun 2010.

MUZIČKA ŠKOLA U PREŠEVU

Centar za multukulturno obrazovanje iz Preševa, kome je Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac u Medveđa odobrilo sredstva za muzičku školu, organizovao je koncert povodom uspešnog završetka školske godine.

21. Jun 2010.

ZAŠTO VOLIM BUJANOVAC

U okviru projekta „Novinarstvom do tolerancije i integracije“ koje su u partnerstvu realizovale organizacije „Polumesec“ i „Centar za toleranciju i integraciju juga Srbije“ iz Bujanovca, a koji je finansiralo Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medeveđa, štampane su brošure „Zašto volim Bujanovac“.  

18. Jun 2010.

18.06.2010.

Vilijam Infante posetio  Bujanovac Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante tokom svoje posete jugu Srbije razgovarao je sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem o saradnji UN i lokalnih vlasti o pomoći za preostala 4.823 interno raseljena lica i izbeglice koje žive na području opštine Bujnaovac.

16. Jun 2010.

SASTANAK PREDSTAVNIKA ZEMLjORADNIČKE ZADRUGE „JUG LEVOSOJE“ SA POMOĆNIKOM MINISTRA POLjOPRIVREDE I PREDSTAVNICIMA ŠABAČKE MLEKARE

Na inicijativu Koordinacionog tela juče su o podizanju kapaciteta za proizvodnju mleka u opštini Bujanovac razgovarali predstavnici zemljoradničke zadruge „Jug Levosoje“, pomoćnik ministra poljoprivrede Slobodan Teofanov,  predstavnici mlekare Šabac i direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Đurđević. Delegacija je posetila nekoliko domaćinstava u  selima Levosoje i Oslare  i zaključila da nema  potencijala za ozbiljniju, robnu proizvodnju  mleka, koje bi otkupljivala „Šabačka mlekara“. Kako bi se proizvodnja mleka u ovom kraju unapredila i podigla na viši nivo dogovoreno je da se u narednom periodu posete četiri mlekare koje otkupljuju mleko sa područja opština Bujanovac i Preševo. “Šabačka mlekara“ je spremna da izađe u susret lokalnim proizvođačima, da donira laktofrize, sisteme za skladištenje mleka i otkupljuje  mleko po većoj ceni od aktuelne tržišne.

  Следећа страна»