Arhiva vesti
                   
31. Mart 2009.

31. mart 2009. god.

Prvi sastanak novog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu trebalo bi da bude održan već u toku ove nedelje, nakon što je prošlog petka potpisan sporazum o rekonstrukciji tog tela u koje su se posle dve godine vratili i predstavnici albanskih partija sa juga Srbije.

27. Mart 2009.

Albanci ponovo u Koordinacionom telu

BEOGRAD, 27. mart – Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Milan Marković, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Riza Halimi i šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Hans Ola Urstad, potpisali su Sporazum o principima rekonstrukcije Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

26. Mart 2009.

26. 03. 2009. god.

Prvih meseci ove godine, fabrika ramovskih konstrukcija u Preševu prednost je davala izvoznoj proizvodnji, a izrađivani su i određeni tipovi kauča i ležaja za domaće tržište . U ovom razdoblju uglavnom su se proizvodile geštele za potrebe „Simpovih“ fabrika nameštaja (preševska fabrika je „Simpovo“ preduzeće), kao i za fabriku dušeka u Bujanovcu.

26. Mart 2009.

ALBANCI PONOVO U KOORDINACIONOM TELU 26.03.2009.

Sutra, 27. marta, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Milan Marković, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Riza Halimi i šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Hans Ola Urstad, potpisaće Sporazum o principima rekonstrukcije Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

17. Mart 2009.

Nove donacije Ministarstva poljoprivrede Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Saša Dragin, i direktor Službe Koordinacionog tela, Nenad Đurđević, posetili su 17. marta Bujanovac gde su predali donaciju u vidu sadnog materijala na dalju distribuciju za opštine Bujanovac, Medveđa i Preševo.  U magacinskom prostoru u Bujanovcu predato je 11 tona ječma, šest tona ovsa i više od tone kukuruza.  Takođe, predato je i 10.000 loznih kalemova, 4.900 sadnica voća (jabuka, kruška, višnja, trešnja, šljiva, malina) i 210 porodičnih paketa semena raznog povrća za okućnicu.

7. Mart 2009.

7. mart 2009. god.

Izgradnja Koridora 10, ulaganje u infrastrukturu 40 nerazvijenih opština i infrastrukturna podrška razvoju automobilske industrije u Kragujevcu - tri su najznačajnija projekta u koje će ove godine iz Nacionalnog investicionog plana biti uloženo gotovo 8,2 milijarde dinara.