Arhiva vesti
                   
30. April 2010.

PRVI PROGRAMSKI UPRAVNI ODBOR ZAJEDNIČKOG PROGRAMA UN ZA „ODRŽANjE MIRA I INKLUZIVNI RAZVOJ“ (PBILD)

U petak 30. aprila u Leskovcu održan je prvi Programski upravni odbor Programa za održanje mira i inkluzivni razvoj. Ovaj intersektorski program podrazumeva unapređenje svih segmenata života u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

29. April 2010.

OTVORENA TRAFO STANICA INDUSTRIJSKE ZONE „SEKTOR 6“ U BUJANOVCU

U četvrtak 29. aprila otvorena je trafo stanica u okviru industrijske zone  „Sektor 6“ u Bujanovcu. Trafo stanicu su pustili u rad direktor Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Đurđević, američka ambasadorka Meri Vorlik i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

28. April 2010.

28. april 2010. godine

Američka pomoć južnoj Srbiji Sjedinjene Američke Države uložile su preko USAID-a više od 70 miliona dolara u jug Srbije, najviše u infrastrukturu i razvoj ekonomije i kulture, izjavila je američka ambasadorka Meri Vorlik nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave u Vranju.

27. April 2010.

27. april 2010. godine

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Ivana Kovačević u poseti jugu Srbije Regionalni sajam omladinskih nevladinih organizacija „Inter-akcija“ održan je  26. aprila od 9.30 do 15 časova u Vranju, a svoje ideje, planove i projekte predstavili su mladi Pčinjskog i Jablaničkog okruga, uključujući i mlade albanske, romske i srpske nacionalnosti iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

25. April 2010.

25.4.2010. godine

Đački Vukov sabor održaće se u Loznici i Tršiću od 19. do 23. maja, najavljeno je iz lozničkog Centra za kulturu „Vuk Karadžić“, organizatora manifestacije. Gosti sabora biće mladi Srbi, Albanci i Romi iz opština Preševo i Bujanovac sa juga Srbije, koji će 21. maja izvesti edukativno-umetnički program „Ti i ja smo mi“.

20. April 2010.

20.4.2010.godine

Prema rečima ambasadora Velike Britanije u Srbiji Stivena Vordsvorta, opštine Medveđa, Bujanovac i Preševo, u koju su Srbija, EU i američki USAID uložili ukupno oko 100 miliona dolara, "dugo su bile zakočene zbog ljudi koji nisu govorili, ali to stanje se  promenilo poslednjih godina“.

15. April 2010.

15.4.2010.

Beograd – Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je juče na forumu pod nazivom „Jug Srbije - od zamrznutog konflikta ka održivim rešenjima: mogućnosti za dugoročnu integraciju i razvoj regiona“, da na jugu Srbije postoje problemi i da Vlada i Koordinaciono telo ne beže od toga. „Jako smo daleko od bilo kakvih sukoba u Preševu, Medveđi i Bujanovcu. U tim opštinama ima problema i Vlada i Koordinaciono telo pristupaju im vrlo ozbiljno“, rekao je Marković.

13. April 2010.

13.4.2010.godina

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) saopštila je juče da je, kroz Program ekonomske sigurnosti, obezbedila finansijsku i tehničku pomoć grupi od 11 malih i srednjih preduzeća kako bi se predstavili na Međunarodnom privrednom sajmu u Mostaru.

12. April 2010.

RAZVOJNA AGENCIJA ZA PREŠEVO I BUJANOVAC ORGANIZOVALA JE STRUČNU OBUKU ZA SREDNjOŠKOLCE

Uz finansijsku podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bjanovac i Medveđa, Razvojna agencija za Preševo i Bujanovac realizuje  projekat  „Promeni se, pokreni posao“. Održana su dva jednodnevna treninga (26. i 27. marta 2010.) namenjena učenicima srednjih škola „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“ iz Bujanovca i „Skenderbeg“ iz Preševa. Cilj ovih radionica je stručno osposobljavanje srednjoškolaca i njihova priprema za uspešno  konkurisanje za posao.

8. April 2010.

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE BORIS TADIĆ OTVORIO RUDNIK LECE U MEDVEĐI

U četvrtak 8. aprila predsednik Republike Boris Tadić otvorio je rudnik Lece u Medveđi. Ovaj rudnik olova, cinka, zlata i srebra nije radio punih10 godina. Otvaranju je prisustvovao  predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

  Следећа страна»