Arhiva vesti
                   
29. Septembar 2011.

Japanske donacije jugu Srbije

Bujanovac, Bosilegrad, Vladičin Han – U okviru projekta „Unapređenja skrininga i prevencije raka dojke u Srbiji“,  ambasador Japana Tošio Cunozaki je bujanovačkom Domu zdravlja predao mamograf sa pratećom opremom. Bujanovac je 13-ti od ukupno 39 gradova u Srbiji koji su dobili mamograf od Vlade Japana.

29. Septembar 2011.

MINISTAR MARKOVIĆ: Popis je i način da se sazna koje probleme ima jedna populacija i da se nađu rešenja

U Republičkom zavodu za statistiku (RZS)  rečeno je da je popis važan za obične građane jer može da znači prepoznavanje problema koje oni imaju u obrazovanju, infrastrukturi i zdravstvu, kao i početak njihovog rešavanja.

29. Septembar 2011.

ZA ČISTIJI BUJANOVAC - 29.09.2011.

Razvojna agencija za Preševo i Bujanovac, uz finansijsku podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, prošle nedelje u Bujanovcu postavila je korpe za smeće. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, a u sklopu brige za ekologiju, čistoću i izgled grada, Bujanovac je postao bogatiji za 14 metalnih korpi.

21. Septembar 2011.

UTVRĐENA LISTA RAZVIJENOSTI SRPSKIH REGIONA

Beograd - Vlada Srbije svrstala je samo beogradski region u razvijen, jer ostvaruje vrednost bruto domaćeg proizvoda iznad republičkog proseka, objavljeno je u najnovijem broju „Službenog glasnika“.

20. Septembar 2011.

TEŠKE POSLEDICE SUŠE - BEZ VODE OSTALO SEDAM SELA

Bujanovac - Zbog dugotrajne suše, u sedam sela u opštini Bujanovac presušili su izvori vode. Meštani se vodom snabdevaju iz cisterne koju Javno preduzeće „Komunalac“ dovozi po pozivu, rekao je juče šef mehanizacije tog preduzeća Slavoljub Tasić.

19. Septembar 2011.

EKONOMIJA ZA ALBANCE

Subotica - Ekonomski fakultet u Subotici otvara istureno odeljenje u Bujanovcu, koje je, prema rečima dekana subotičkog Ekonomskog fakulteta dr Nenada Vunjaka, 16. septembra ove godine i akreditovano za studijski program marketinga.

15. Septembar 2011.

BUKVAR ZA DECU IZ ALBANSKE ZAJEDNICE

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković, ambasador Republike Albanije Špetim Čauši, šef misije OEBS Dimitros Kipreos i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri juče u Bujanovcu predstavili su bukvar za đake iz albanske zajednice.

15. Septembar 2011.

DOBAR DUVAN U VRANjSKOJ REGIJI

Bujanovac  - Stručnjaci smatraju da će ove sezone duvan na bujanovačkom području  biti dobar. Procenjuje se da će se ubrati oko 300 tona duvana. Najviše duvana će biti u ataru Velikog Trnovca, ali i u još nekoliko sela poznatih po toj industrijskoj biljci.

15. Septembar 2011.

KURS SRPSKOG JEZIKA U BUJANOVCU

U Bujanovcu  već tri meseca traje kurs srpskog jezika u organizaciji Centra za toleranciju i integraciju juga Srbije. Kurs je namenjen svima koji žele da nauče ili unaprede znanje srpskog jezika. Svakog vikenda na časove dolazi trideset polaznika.

14. Septembar 2011.

KONKURS - 14.09.2011. godine

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu člana 54. stav 1. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 79/05, 81/05-ispravka, 83/05-ispravka, 64/07, 67/07-ispravka, 116/08 i 104/09), člana 17. stav 1, člana 18., člana 19. stav 1. i člana 20. st.1. i 2. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima( „Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 41/07 i 109/09-izmene i dopune), oglašava javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

  Следећа страна»