Arhiva vesti
                   
31. Avgust 2009.

31.08.2009.god.

JUGU POTREBNO ZAJEDNIŠTVO BEOGRAD - Opštinama na jugu Srbije potrebno je više zajedništva, kako unutar srpske i albanske zajednice, tako i između njih, jer tamo postoje velike podele i jaz između ljudi, ocenio je šef Misije Oebsa Hans Ola Urstad.

31. Avgust 2009.

LISTA KONKURSA KOORDINACIONOG TELA

KONKURSI KOORDINACIONOG TELA

Lista konkursa za realizaciju projekata udruženja građana u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa

Lista konkursa za finansiranje projekata u okviru programa o rasporedu i korišćenju sredstava za programe ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava i posebnosti u 2009. godini

28. Avgust 2009.

Poziv za novinare: BESPLATAN ŠKOLSKI PRIBOR ZA ĐAKE PRVAKE U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI

BEOGRAD, 28. AVGUST 2009. – U utorak, 1. septembra, hiljadu i tri stotine učenika prvih razreda osnovnih škola u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dobiće besplatan školski pribor vredan 2 miliona i 800 hiljada dinara. Donaciju je obezbedilo Koordinaciono telo za ove tri opštine. Komplet školskog pribora sadrži školsku torbu, pernicu, šest svesaka, blok za crtanje, lenjir, drvene bojice, računaljku, rezač, gumicu, grafitne i hemijske olovke. Vrednost jednog kompleta je 2.100 dinara.

25. Avgust 2009.

SLUŽBI KOORDINACIONOG TELA STIGLO 49 PREDLOGA PROJEKATA

Na konurse za ostvarivanje socijalnih i manjinskih prava i za programe i projekte udruženja građana, koji su bili otvoreni do 21. avgusta 2009. godine, Službi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa stiglo je ukupno 49 predloga projekata.

11. Avgust 2009.

DOPUNA TEKSTA KONKURSA ZA DODELU UČENIČKIH STIPENDIJA

Potvrda o ukupnim primanjima porodičnog domaćinstva, koju izdaje opštinski organ uprave, pribavlja se za ukupna primanja članova porodice za prvih šest meseci 2009.godine. Učenici koji primaju đačku stipendiju po drugom osnovu ne mogu da ostvare pravo na đačku stipendiju po ovom konkursu.

4. Avgust 2009.

MILAN MARKOVIĆ O AKTIVNOSTIMA KOORDINACIONOG TELA

Predsednik Koordinacionog tela, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, izjavio je da je Koordinaciono telo trenutno na jugu Srbije fokusirano na obrazovanje, pravosuđe, uključivanje Albanaca u institucije, stvaranje multietničkih vlasti u Preševu i Bujanovcu, kao i na izgradnju infrastrukture.

3. Avgust 2009.

3.8.2009.god.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da je prošle sedmice razgovarao s albanskim liderima s juga Srbije u cilju očuvanja političke stabilnosti i bezbednosti. “Razgovori su bili dobri i korektni i biće nastavljeni. Želim da naše snage bezbednosti na jugu Srbije imaju razumevanje i podršku građana, ali želim i da se zajednički borimo protiv kriminala, korupcije, jer je to u interesu svih”, rekao je Dačić.