Arhiva vesti
                   
9. Juli 2022.

ČESTITKA DIREKTORKE SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA POVODOM KURBAN-BAJRAMA

Povodom praznika Kurban-bajrama, Danijela Nenadić, v.d. direktorke Službe Koordinacionog tela sa zaposlenima, uputila je čestitku svim građanima muslimanske veroispovesti.

8. Juli 2022.

MEĐUVERSKI DIJALOG U BUJANOVCU I OKOLINI

Bujanovac – Beograd - Od toga da mladi i deca u Bujanovcu posećuju verske objekte drugih konfesija, mnogo je važnije da posećuju jedni druge za praznike, kao što su to činili naši stari, da se posluže bajramskom baklavom i uskršnjim jajima. Međureligijski dijalog na jugu Srbije ne samo da je moguć, on je neophodan.

7. Juli 2022.

ANGAŽOVANjEM POSEBNE RADNE GRUPE ZAPOSLENE DVE ALBANKE U ZDRAVSTVENOM CENTRU VRANjE

Beograd – Preševo – Bujanovac – Vranje Dr Hulie Madridu iz Preševa i dr Nedrete Ahmeti iz Bujanovca počele su da rade u Zdravstvenom centru Vranje - Dom zdravlja Vranje. Ove dve Albanke prve su pripadnice albanske zajednice koje su dobile posao u Zdravstvenom centru Vranje i to na period od šest meseci.

7. Juli 2022.

ODRŽAN DRUGI SASTANAK POSEBNE RADNE GRUPE ZA INTEGRACIJU ALBANACA U DRŽAVNE INSTITUCIJE

Beograd – Na drugom sastanku Posebne radne grupe za integraciju Albanaca u državne institucije, predstavljena je ekspertkinja Emilija Orestijević koja će raditi na izradi dokumenta sa planom za integraciju albanske nacionalne manjine.

7. Juli 2022.

BUJANOVAČKO KULTURNO LETO: DECA NA PREMIJERI

Bujanovac – Beograd -  Priredbom dece iz Predškolske ustanove “Naša radost” u Bujanovcu i učenika Muzičke škole, zvanično je otvoreno tradicionalno Bujanovačko kulturno leto.

6. Juli 2022.

NOVOIZABRANI PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA SASTAO SE ZA ZAMENICOM DIREKTORKE SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA

Medveđa – Beograd - Dragan Kulić, novoizabrani predsednik opštine Medveđa, sastao se sa v.d.zamenice direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Jelenom Čolić.

6. Juli 2022.

GRANTOVI PIN-A ZA TRI ORGANIZACIJE IZ BUJANOVCA

Bujanovac – Beograd - Organizacija „People in need“ (Ljudi u nevolji) potpisala je ugovore o dodeli grantova sa organizacijama iz Bujanovca, Vranja i Lebana za projekte dodeljene na javnom konkursu u okviru projekta „Pojačavanje lokalnih glasova za pravičan razvoj“ (ALVED).

6. Juli 2022.

PONOVO PRODUŽEN ROK ZA PROGRAM POBOLjŠANjA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Bujanovac- Beograd - Rok za prijavu firmi za učešće u Programu poboljšanja energetske efikasnosti u Bujanovcu, odnosno zamene stolarije po treći put je produžen. Razlog  je nedovoljan broj prijavljenih privrednih subjekata. Opština je ovoga puta produžila rok za još pet radnih dana, a nijedan od uslova nije promenjen.

5. Juli 2022.

PONOVO RADI KATASTAR U BUJANOVCU

Bujanovac – Beograd - Bujanovačka i preševska služba za katastar među službama su koje su ponovo funkcionalne, nakon računarske sabotaže koja se dogodila 14. juna.

5. Juli 2022.

BAZA JUG: VOJSKA VEŽBA ZA LIBAN

Bujanovac – Beograd -  Na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ kod Bujanovca u toku je kolektivna obuka za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

  Следећа страна»