Arhiva vesti
                   
29. Februar 2008.

JAVNI POZIV ZA IZGRADNjU BAZE CEPOTINA

Ministarstvo odbrane uputilo je juče javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju više objekata različite namene u vojnoj bazi Cepotina kod Bujanovca, na jugu Srbije, navodi se u „Službenom glasniku”. Sektor za materijalne resurse Uprave za infrastrukturu objavio je poziv za izgradnju više od 20 objekata ukupne površine veće od 20.500 kvadratnih metara.

27. Februar 2008.

REKORDNA PROIZVODNJA U „SIMPENU”

U Bujanovcu, prvi put na Balkanu, krajem 2007. počela redovna izrada takozvane memori pene. Fabrika sunđera „Simpen” proizvela je lane više od 2.300 tona meke poliuretanske pene. Lanjska proizvodnja u prvoj fabrici puhina u Srbiji premašila je za oko dve stotine tona učinak iz dosad rekordne 1992. godine. Za oko pedeset odsto veća je nego u 2006. godini. Rezultati su tim vredniji što su postignuti u godini uhodavanja nove proizvodne linije, zapravo probnog rada nove fabrike.

26. Februar 2008.

IZVOZE FOLIJU

OPORAVAK DUVANSKE INDUSTRIJE U BUJANOVCU Duvanska industrija Bujanovac (DIB) posle potpisivanja najnovijih ugovora sa domaćim i stranim proizvođačima cigareta u prilici je da prevaziđe dvogodišnje teškoće i zastoj u proizvodnji, koje bi oko 150 zaposlenih u ovom kolektivu želeli što pre da zaborave.

21. Februar 2008.

KLjUČ ZA POGRANIČNU ZONU

Strategije Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Kroz Strategiju za PBM videćemo kako pokrenuti rešavanje ekonomskih problema i da li akcenat treba da bude na poljoprivredi i stočarstvu ili razvoju malih i srednjih preduzeća,“ kaže ministar Rasim Ljajić, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

21. Februar 2008.

PODRŠKA PROJEKTIMA ZA JAČANjE EKONOMSKE SIGURNOSTI

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) poziva zainteresovane firme i organizacije da podnesu predloge projekata za realizaciju aktivnosti koje će biti podržane u okviru Programa za ekonomsku sigurnost za 2008. godinu. Program posebno poziva preduzeća u privatnom sektoru, zadruge, udruženja, nevladine organizacije, obrazovne institucije i druga pravna lica da podnesu projekte koji su u skladu sa glavnim ciljevima Programa, i to jačanje ekonomske sigurnosti ugroženih kategorija stanovništa i kapaciteta za održiv i ravnomeran ekonomski razvoj u manje razvijenim područjima Srbije.

17. Februar 2008.

17.februar 2008 god.

Delegacija Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa posetila je juče, 17. februara 2008 god, jug Srbije. Delegaciju su činili predsednik, zamenik predsednika i potpredsednik Koordinacionog tela, Rasim Ljajić, Nenad Popović i Dušan Spasojević, kao i direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Djurdjević, zajedno sa rukovodiocima Timova za implementaciju projekata Koordinacionog tela u Bujanovcu i Preševu Simom Gazikalovićem i Brankom Delibašićem. Oni su juče u Vranju održali sastanak Tima za pitanja bezbednosti i pravosudja.

17. Februar 2008.

Sedam čuda Srbije - Sijarinska banja

U Sijarinskoj banji postoji 26 termalnih izvora, od kojih 18 ima terapijsku vrednost: Glavni izvor, Izvor za inhalaciju, Mali gejzir, Rimski izvor, Borovac, Spas, Raj, Hisar, Jablanica, Zdravlje, Suzica, Snežnik... a svi oni ne samo da su jedinstveni po svom nastanku i izgledu, već i po kolektivnim venčanjima svakog leta

9. Februar 2008.

BUJANOVAČKA HEBA POVEĆAVA PROIZVODNjU ZA DESET ODSTO

Bujanovac - U poslovnoj 2008. godini koja bi trebalo da donese i novog vlasnika, u Industriji mineralne vode i sokova Heba u Bujanovcu planiraju da proizvedu 50 miliona litara negazirane mineralne vode i sokova, što je za deset odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

8. Februar 2008.

MLADI UČE O BIZNISU - Program USAID i u tri opštine juga Srbije

Preševo - Predstavnici organizacije Dostignuća mladih u Srbiji (JAS) potpisali su juče sporazum s predsednicima opština Bujanovac, Preševo i Medveđa kojim se formalizuje podrška lokalne samouprave u realizaciji druge faze programa u pet srednjih škola i gimnazija u ovim opštinama juga Srbije. Devet nastavnika i najmanje 100 učenika biće obuhvaćeni programom, koji podržava USAID, u pomenutim opštinama tokom ove godine.

7. Februar 2008.

Jug Srbije - ZA JAVNU RASVETU 2.200.000 DINARA

MEDVEĐA - U okviru projekta Program oporavka i razvoja opština na jugu Srbije (Mir 2), u rekonstrukciju javne rasvete u opštini Medveđa biće uloženo oko dva miliona i dvesta hiljada dinara.

  Следећа страна»