Arhiva vesti
                   
31. Mart 2008.

31. mart 2008 god.

Svečano puštanje u rad vodovodne mreže u selu Končulj u opštini Bujanovac, čija je izgradnja ukupno koštala 21.4 miliona dinara. Koordinaciono telo je finansiralo 45% izgradnje ovog projekta a USAID 40%, dok su meštani sela Končulj obezbedili presotalih 15 % sredstava.

26. Mart 2008.

KREDITI ZA INOVACIJE

OBJAVLjEN je i konkurs za kredite za projekte pretvaranja inovacija u nov proizvod, za šta je izdvojeno ukupno 250 miliona dinara. Kod ovih kredita rok otplate je, takođe, sedam godina.

26. Mart 2008.

UZMI ZAJAM, PA ULOŽI

INVESTITORI koji žele da ulažu u nerazvijena područja u Srbiji mogu da konkurišu za državne kredite, uz godišnje kamate od jedan, odnosno dva odsto. Ministarstvo ekonomije i Fond za razvoj objavili su juče konkurs sa kredite preduzećima i preduzetnicima za finansiranje izgradnje novih objekata, proširenje kapaciteta postojećih ili proširenje poslovanja postojećih zanatskih radnji u nerazvijenim područjima Srbije.

25. Mart 2008.

SARADNjA NA ČETIRI FRONTA

SARADNjA NA ČETIRI FRONTA - U LEBANU O REFORMI SOCIJALNE ZAŠTITE I STRATEGIJI U NAJSIROMAŠNIJIM SREDINAMA Neophodno usaglašeno delovanje obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i policije

13. Mart 2008.

POMOĆ DRŽAVE ZA OBNOVU STACIONARA

Pripreme rehabilitacione bolnice „Bujanovac” za novu sezonu Bujanovačka Banja „Bujanovačka Banja „Vrelo” građena je pre skoro četvrt veka i to što je urađeno danas ne zadovoljava standarde uređene banje. Naša banja prošle godine dobila je status specijalne bolnice i, imajući to u vidu, određeni kriterijumi moraju se ispuniti.

12. Mart 2008.

NOVAC ZA PROJEKTE

BUJANOVAC - Na šestoj sednici Opštinskog veća Skupštine opštine Bujanovac koja je održana juče usvojeni su predlozi o izdvajanju finansijskih sredstava za realizaciju osam projekata u opštini Bujanovac u 2008. i to u iznosu od 138 miliona dinara ili oko 1,75 miliona evra.

10. Mart 2008.

RAZBIJANjE PREDRASUDA INTERKULTURALNO RAZUMEVANjE

U trenutku kada kosovski problem preti da pokida ionako labave niti međuetničkog razumevanja u Bujanovcu, mladi Albanci i Srbi u ovom gradu pokazuju da je zajednički život ipak moguć. Učenici ovdašnjih srednjih škola, albanske "Sezai Suroi" i srpske "Sveti Sava" održali su u petak završnu priredbu u okviru projekta čiji je cilj poboljšanje razumevanja među srednjoškolcima kroz upoznavanje kulture, tradicije i običaja drugog naroda.

7. Mart 2008.

ŠVEDSKI AMBASADOR OTVORIO ZELENU PIJACU U LEBANU

LEBANE - Ambasador Kraljevine Švedske u Beogradu Krister Bringeus juče je otvorio Zelenu pijacu u Lebanu, čiju gradnju je sa 6,4 miliona dinara finansirala Švedska agencija za međunarodni razvoj. Vlada Srbije je u taj projekat, preko Koordinacionag tela za jug Srbije, uložila još dodatna 2,2 miliona dinara. Izražavajući zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla, Bringeus je kazao da je vlada njegove zemlje u razvoj juga Srbije uložila milion evra. Nova pijaca u centru Lebana ima 150 moderno opremljenih tezgi, a u njenom sklopu rekonstruisani su i sanitarni čvorovi.

3. Mart 2008.

DELE KONTEJNERE I PLASTIČNE KANTE

Leskovac, Meveđa - Austrijska firma PWW, koja je zadužena za deponovanje smeća u leskovačkoj opštini, od pre nekoliko dana latila se istog posla i u Medveđi. Ugovor o tome potpisali su predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković i Antona Šamel, direktor PWW DOO Niš.

3. Mart 2008.

LjAJIĆ U BUJANOVCU

BEOGRAD - Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštilo je da će predsednik tog tela Rasim Ljajić posetiti danas opštinu Bujanovac, gde će pustiti u rad vodovod u Mesnoj zajednici "Trejak"i otvoriti radove na vodovodu Kreševica-Klinovac, javlja Beta. Vlada Srbije je, preko Koordinacionog tela, u ove projekte koji će omogućiti da preko 1.300 stanovnika opštine Bujanovac dobije vodu, uložila 48 miliona dinara. Rok za završetak radova na vodovodu Kreševica-Klinovac je 1. jun 2008. godine, navodi se u saopštenju.

  Следећа страна»