Arhiva vesti
                   
28. Novembar 2008.

28.11.2008.god. - KAKO PRIPREMITI BIZNIS PLAN

Održano takmičenje mladih u preduzetništvu

26. Novembar 2008.

26. novembar 2008. god.

BUJANOVAC - Novi priručnik o jačanju uloge civilnog drštva i sredstava javnog informisanja u praćenju rada lokalne samouprave će danas biti predstavljen u kancelariji Misije OEBS u Bujanovcu.

23. Novembar 2008.

Humanitarna akcija Majkrosofta i domaćih proizvođača računara

Predstavnici 11 lokalnih proizvođača računara, u saradnji sa kancelarijom Majkrosofta u Srbiji, donirali su u petak, 21. novembra 2008. god, 30 računara, 4 štampača i jedan skener osnovnoj školi "Branko Radičević" u Bujanovcu, koju pohađa preko 1450 učenika.

20. Novembar 2008.

20. 11. 2008.

Preševo - U okviru projekta NVO "Green World" pod nazivom ,,Za održivu sredinu", u Preševu je od 14. do 16.11.2008.god. održana obuka za učenike gimnazije ,,Skenderbeg'', sa ciljem njihovog osposobljavanja za pisanje projekata i održavanje odnosa sa javnošću, što su veštine neophodne za lakše dobijanje finansijskih sredstava za projekate. Obuku su izveli Redžep Iljazi (menadžer kancelarije SCOPES programa) i Armend Aliu (direktor kancelarije za ekonomski razvoj i preduzetništvo opština Preševo i Bujanovac).

19. Novembar 2008.

19. 11. 2008.

NVO "Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije" i regionalna informativna agencija "JUGpres" organiziju danas u Bujanovcu tribinu na kojoj će govoriti Oliver Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Roberto Montela, savetnik šefa Misije OEBS-a u Srbiji i Nagip Arifi, zamenik predsednika opštine Bujanovac. Tema tribine je budućnost juga Srbije i Kosova. Ovo je peta po redu tribina u okviru projekta "Kosovo sa druge strane." Dodatne informacije o ovoj tribini možete da pronađete na vebsajtu informativne agencije JUGpres (www.jugpress.com).

18. Novembar 2008.

"Siguran put" u Bujanovačkoj banji

Vojska Srbija održaće od danas do 21. novembra međunarodnu sanitetsku vežbu s medicinskim timovima armija Norveške i Makedonije, pod nazivom "Siguran put". U Bujanovačkoj Banji započela je rad Laka poljska bolnica VMA u kojoj će, od 11. do 15. novembra, lekari i medicinsko osoblje VMA, Vojne bolnice Niš, Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd i Vojno-medicinskog centra Novi Sad, pružati hirurške, internističke, stomatološke i opšte-medicinske usluge stanovništvu Pčinjskog okruga. Na ovim zadacima angažovano je 22 doktora i 30 medicinskih tehničara.

13. Novembar 2008.

Saradnjom do napretka juga Srbije

Sporazum o saradnji u domenu lokalnog ekonomskog razvoja na jugu Srbije potpisali Koordinaciono telo za jug Srbije, predstavnici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa i USAID

12. Novembar 2008.

POČELA GRADNjA MOSTA U KONČULjU

Bujanovac - Svečanim polaganjem kamena temeljca, u selu Končulj, opština Bujanovac, u kome žive pripadnici albanske nacionalnosti, počeli su radovi na izgradnji mosta preko Južne Morave. Most, dužine 64 i širine šest metara, biće izgrađen u roku od 90 dana i zameniće postojeći, ruiniran, izgrađen 1968. godine. Ukupna vrednost investicije je oko 39 miliona dinara.

10. Novembar 2008.

ALBANCI ZADOVOLjNI VOJSKOM SRBIJE

BEOGRAD - Vojska Srbije i lokalno stanovništvo uspostavili su dobru saradnju na jugu Srbije, ocenili su predstavnici VS i meštana na području na kojem je pre sedam godina bilo oružanih sukoba. Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Milosav Simović, rekao je da je saradnja vojske na jugu Srbije sa lokalnim stanovništvom veoma dobra.

9. Novembar 2008.

19. 11. 2008. - Obuka za novinare/ke

Obuka za novinare/ke o pravu na slobodan pristup informacijama i njegovoj upotrebi u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou počinje danas u Bujanovcu. Ova radionica, koju organizuje Misija OEBS-a u Srbiji, okupiće oko 20 novinara/ki iz Bujanovca, Preševa i Medveđe. Učesnici će razmeniti iskustva i diskutovaće o primeniZakona o slobodnom pristupu informacijama kao mehanizmu u borbi protiv korupcije.

  Следећа страна»