Arhiva vesti
                   
30. April 2020.

NAGRADNI KONKURS „ŽIVOT U DOBA KORONE: KAKO STE PROVODILI VREME U IZOLACIJI?”

Crveni krst Srbije, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, poziva građane i građanke iz Srbije, naročito starije od 65 godina, da se prijave na konkurs „Život u doba korone: Kako ste provodili vreme u izolaciji?“.

30. April 2020.

UPITNIK: STEPEN DRUŠTVENE INTEGRISANOSTI NACIONALNIH MANjINA U SRBIJI

Beograd – Institut društvenih nauka sprovodi istraživanje posvećeno integrisanosti i ostvarivanju prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Istraživanje je zasnovano na naučnoj metodologiji, dugo je i pažljivo pripremano, zasnovano je na dobrovoljnosti i anonimnosti ispitanika i zaštiti podataka o ličnosti.

30. April 2020.

AKCIJA DAVANjA KRVI U DOMU KULTURE

Bujanovac – Crveni krst Bujanovac organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u holu Doma kulture. U ovoj akciji “dragocenu tečnost” dalo je 39 Bujanovčana.

30. April 2020.

NACIONALNI SAVET ROMA: NEMA KORONAVIRUSA U ROMSKIM NASELjIMA

Stanje u romskim naseljima tokom epidemije koronavirusa je zadovoljavajuće i nema zareženih koronavirusom odgovorili su Udruženju novinara Srbije za rubriku “Građani traže da novinari pitaju” iz Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

30. April 2020.

MEDVEĐA IPAK BEZ PIJACA DO DALjEG

Medveđa – Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa koji je pre dva dana doneo odluku da pijace krenu sa radom ovog četvrtka, na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije u opštini Medveđa, na današnjoj sednici doneo je naredbu da zabrana rada svih zelenih pijaca na teritoriji ove opštine do daljeg.

29. April 2020.

FOTO KONKURS „MOMENTI IZ KARANTINA“

Leskovac - Leskovački kulturni centar vas poziva da budete kreativni dok provodite vreme kod kuće i da važne momente iz vašeg okruženja zabeležite objektivom foto aparata ili mobilnog telefona. Zbog toga smo, prepoznajući značaj fotografije kao istorijskog dokumenta koji svedoči...

29. April 2020.

NASTAVA U OSNOVNIM I SREDNjIM ŠKOLAMA U SRBIJI ĆE BITI ZAVRŠENA 31. MAJA

Beograd - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će nastava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 31. maja.On je za Prvu televiziju rekao da će predavanja na fakultetima biti završena oko 15. maja a nastava za maturante oko 25. maja.

29. April 2020.

KO ŽELI 100 EVRA MORA DA SE PRIJAVI TELEFONOM ILI ONLAJN PUTEM PORTALA UPRAVE ZA TREZOR

Beograd - Obećanih 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbije, kao jedan od vidova ekonomske pomoći za ublažavanje krize izazvane pandemijom Korona virusa, dobiće od 15. maja automatski penzioneri i korisnici socijalne pomoći, dok će ostali morati da se izjasne da li ih žele i to telefonom, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

29. April 2020.

HILjADU MASKI ZA MEDVEĐU

Medveđa – Kompanija „Dundee precious metals“ je uručila 1000 komada višekratnih zaštitnih maski opštini Medveđa.

29. April 2020.

ŠARČEVIĆ: VRTIĆI MOGU DA RADE OD 11. MAJA, NEOPHODNA POTVRDA RODITELjA DA MORAJU NA POSAO

Beograd – U okviru popuštanja mera tokom vanrednog stanja, ministar prosvete, Mladen Šarčević najavio je početak rada vrtića od 11. maja, zatim na koji način će biti olakšano roditeljima sa decom do 12 godina koja kreću na posao, ali i kako će se polagati mala matura i prijemni za upis na fakultet.

  Следећа страна»