Arhiva vesti
                   
30. Maj 2018.

POČELA VAKCINACIJA MIGRANTA U PRIHVATNIM CENTRIMA

Bujanovac, Preševo-U prihvatnim centrima u Vranju i Bujanovcu počela je vakcinacija protiv malih boginja. U Vranju je vakcinisano 28 dece, a u Bujanovcu 25, a radi se o deci do druge godine i predškolcima.

30. Maj 2018.

MINISTARSTVO PROSVETE ODOBRILO UVOZ PET UDžBENIKA NA ALBANSKOM JEZIKU

Preševo, Bujanovac, Medveđa-Osnovci koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku u Preševu, Bujanovcu i Medveđi od naredne godine imaće pet novih udžbenika čiju je upotrebu odobrilo Ministarstvo prosvete, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Šukri Imeri.

23. Maj 2018.

KONKURS ZA BESPOVRATNA SREDSTVA-BUDžET 4,5 MILIONA EVRA ZA 99 GRADOVA I OPŠTINA

Bujanovac, Medveđa, Preševo-Evropska unija opredelila je 4,5 miliona evra za podršku preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima...

23. Maj 2018.

U LEBANU OTVOREN CENTAR ZA DIJALIZU

Medveđa-Iako je prve pacijente trebalo da primi još prošle godine, izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu završena je, tako da bubrežni bolesnici iz Medveđe, Bojnika i Lebana na dijalizu neće morati da idu u Leskovac.

22. Maj 2018.

NOVA ULAGANjA U OPŠTINU MEDVEĐA, NAJAVIO STANKOVIĆ NA OTVARANjU NOVE ZAOBILAZNICE

Medveđa-Otvaranjem zaobilaznice, opština Medveđa proslavila je svoj dan. Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, prilikom otvaranja zaobilaznice rekao je da će u narednom periodu prioritet države biti ulaganje u infrastrukturne objekte.

21. Maj 2018.

EU PRO BESPOVRTANO DAJE OPŠTINAMA 25 MILIONA EVRA

Leskovac-U prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih strudija u Leskovcu održana je Info sesija programa EU PRO za prezentaciju Javnog poziva za podnošenje predloga za lokalne infrastrukturne projekte.

18. Maj 2018.

U SEDAM OPŠTINA PČINjSKOG OKRUGA OKO 600 OBOLELIH OD MALIH BOGINjA

Bujanovac, Preševo-Od sedam opština Pčinjskog okruga u njih šest proglašena je epidemija malih boginja, a do sada je registrovano oko 600 slučajeva zaraženih morbilima, izjavio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju...

18. Maj 2018.

IZ PREŠEVA U SURDULICU :ALBANAC NA SRPSKIM TERENIMA

Preševo - Iljasa Zulfiju je prvi Albanac poreklom iz Preševa koji je nastavio tradiciju prekinutu pre tri decenije i zagrao u srpskom profesionalnom fudbalu.

16. Maj 2018.

FESTIVAL GUSLARA U MEDVEĐI

Medveđa-U Medveđi je održan 26. Festival guslara Srbije na kojem je učestvovalo  više od 5o znalaca tog starog instrumenta.  Festival je  tradicionalna manifestacija, a ovogodišnji domaćin  je Milan Toković.

16. Maj 2018.

ALBANSKI NOVINARI IZ PREŠEVA I BUJANOVCA FORMIRALI UDRUŽENjE NOVINARA „ETIKA“

Preševo - Grupa novinara iz Preševa i Bujanovca pokrenula je na zajedničkom sastanku inicijativu za registraciju Udruženja novinara „Etika“ koje će okupljati albanske novinare ovih opština, objavio je internet portal  „lugina-lajm.com“.

  Следећа страна»