Arhiva vesti
                   
28. Juli 2009.

28.7.2009.god.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzir“ u Sijarinskoj Banji, nedaleko od Medveđe, boravi 220 gostiju, a kapaciteti banje mogu da zadovolje želje još tridesetak gostiju. Pored zdravstvenih, posetom mogu biti zadovoljni i turistički radnici Sijarinske Banje. Pokazalo se da stari gosti ne zaboravljaju ovu banju u južnoj Srbiji, a najviše posetilaca je iz Beograda, Niša, Leskovca i čitave Vojvodine.

28. Juli 2009.

PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENjE MOLBI ZA STIPENDIJE ZA SIROMAŠNE SREDNjOŠKOLCE I UČENIKE BEZ RODITELjA

Zbog ukazane potrebe rok za podnošenje molbi za konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na područijima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period septembar-decembar 20009/2010 godine produžava se do 5.septembra 2009.godine. Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

23. Juli 2009.

23.7.2009.god.

U vezi sa otvaranjem isturenih odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi,predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković izjavio je da će početkom avgusta početi upisni rok, dok će kvalifikacioni ispit za upis u ova isturena odeljenja biti organizovan početkom septembra.

21. Juli 2009.

21.7.2009.god.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković je prošle sedmice izjavio   da je Ministarstvo prosvete odlučilo da odobri akreditaciju Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu i omogući im otvaranje odeljenja u Medveđi. On je, na konferenciji za novinare, rekao da je u Preševu, Bujanovcu i Medveđi jedno od ključnih pitanja pitanje obrazovanja.

21. Juli 2009.

DEVET MILIONA ZA UNAPREĐENjE SOCIJALNIH I MANjINSKIH PRAVA I TRI MILIONA ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa raspisalo je dva konkursa za finansiranje projekata kojima će u ovoj godini da budu  unapređena socijalna, manjinska prava i rad nevladinih organizacija na jugu Srbije.

21. Juli 2009.

KONKURSI KOORDINACIONOG TELA

Tekst konkursa za dodelu učeničkih stipendija

- Formular molbe za dodelu učeničkih stipendija Tekst konkursa za ostvarivanje socijalnih i manjinskih prava - Smernice za predlog projekta - ostvarivanje socijalnih i manjinskih prava - Obrazac za pisanje predloga projekta - ostvarivanje socijalnih i manjinskih prava - Formular za budžet projekta - ostvarivanje socijalnih i manjinskih prava Tekst konkursa za programe i projekte udruženja građana - Smernice za predlog projekta - programi i projekti udruženja građana - Obrazac za pisanje predloga projekta - programi i projekti udruženja građana - Formular za budžet projekta - programi i projekti udruženja građana

21. Juli 2009.

STIPENDIJE ZA SIROMAŠNE SREDNjOŠKOLCE I UČENIKE BEZ RODITELjA

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa nastavlja da pomaže najugroženijim žiteljima juga Srbije. Nakon opredeljenih šest miliona za jednokratne pomoći osobama sa posebnim potrebama, samohranim majkama i deci bez roditeljskog staranja, objavljen je konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

17. Juli 2009.

17.7.2009.god.

MINISTARSTVO obrazovanja Srbije odobrilo je otvaranje odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu u Medveđi - izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković. On je ocenio da će odluka imati puno pozitivnih efekata na život mladih u tri opštine na jugu Srbije.

15. Juli 2009.

INTERVJU KOJI JE MILAN MARKOVIĆ DAO LISTU „POLITIKA“

„Istraga će dati odgovor da li je eksplozija u Preševu povezana s napadom na pripadnike Žandarmerije kod Bujanovca koji se desio prošle nedelje. Ali, po svemu sudeći, cilj ovog terorističkog akta je da unese nemir i kompromituje sposobnosti i mogućnosti državnih organa i zaplaši albansko stanovništvo, a srpsko da podstakne da napusti Preševo”, rekao je Milan Marković, šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, koji je u stalnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih vlasti ove tri opštine na jugu Srbije.

9. Juli 2009.

POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE

Za jednokratnu pomoć osobama sa posebnim potrebama, samohranim majkama i deci bez roditelja, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, do kraja godine, na račune ove tri opštine uplatiće šest miliona dinara. Transfer prvog dela  sredstava, po milion dinara za svaku opštinu, biće realizovan do polovine septembra, a drugi milion svaka opština dobiće u poslednjem tromesečju godine.

  Следећа страна»