Arhiva vesti
                   
28. Februar 2011.

SREDNjOŠKOLCI IZ BUJANOVCA I PREŠEVA U POSETI NOVOM SADU

Grupa srednjoškolaca iz Bujanovca i Preševa, njih 88, petak i subotu proveli su u Novom Sadu. Posetu su organizovali Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

25. Februar 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 25. februara 2011. godine

U petak, 25. februara 2011. godine, u holu Vlade AP Vojvodine u 13:30, biće organizovan prijem za učenike i njihove roditelje iz Bujanovca i Preševa koji, u organizaciji Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine, borave u Novom Sadu.

22. Februar 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 22. februar 2011. godine

U sredu, 23. februara, u 12 sati, u Pres centru Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u Bujanovcu, biće održan sastanak Radne grupe za udžbenike na albanskom jeziku za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

21. Februar 2011.

21.2.2011. godine

U Velikom Trnovcu, albanskom selu na jugu Srbije, nastavnica iz Vranja drži časove srpskog jezika tri puta nedeljno.

21. Februar 2011.

ZDRAVLjE NE MOŽE DA IMA NACIONALNOST

U selo Gramadu, koje se nalazi u Kopnenoj zoni bezbednosti, redovno navraćaju jedino lekari iz vranjanske 4. brigade Vojske Srbije. Kad njihovi džipovi stignu, starice izlaze hramljući do kapija, da ih pozdrave i dočekaju. A posle, u niskim sobama u kojima se i spava i jede, jer se one jedino greju, spremno pružaju ruku da im se izmeri pritisak i slažu kutijice dobijenih lekova na prozorsku dasku.

16. Februar 2011.

IZ BUJANOVCA, PREŠEVA I MEDVEĐE 40 ŽALBI MESEČNO

BUJANOVAC - Kancelarija republičkog zaštitnika građana za Bujanovac, Preševo i Medveđu mesečno dobije oko 40 žalbi građana, koje se najčešće odnose na rad državne administracije i ostvarivanja prava na penzijsko i invalidsko osiguranje. Savetnik stručne službe zaštitnika građana Maja Zlatković rekla je da se pritužbe građana iz te tri opštine ne razlikuju od problema građana iz ostalih delova Srbije, i da je za osam meseci rada kancelarija dobila samo jednu pritužbu koja je imala etnički predznak, i to u Bujanovcu.

16. Februar 2011.

PREŠEVU UKUPNO 125 MILIONA DINARA

Preševo, 16. februar - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković prilikom posete Preševu prošle sedmice izjavio je da će iz budžeta Koordinacionog tela, u 2011. godini, opštini Preševo biti usmereno do 104 miliona dinara...

16. Februar 2011.

U „HEBI“ VEĆA PROIZVODNjA

BUJANOVAC - U prošloj godini industrija mineralne vode i sokova „Heba“, čiji je većinski vlasnik bačkopalanačka kompanija „Nektar“, proizvela je 43 miliona litara mineralne vode i sokova, što je za pet procenata više u odnosu na 2009. godinu.

14. Februar 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 14. 02. 2011. godine.

Predsednik Koordinacionog tela Milan Marković u sredu će posetiti Preševo

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Periša Simonović sastaće se sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom u sredu, 16. februara u 12:30 časova u Preševu.

8. Februar 2011.

INFORMATOR ZA STUDENTE

Dragi budući studenti i roditelji, Pred vama je informator koji sadrži podatke u vezi sa novim aktivnostima u oblasti obrazovnih politika Koordinacionog tela. Radi integracija i obezbeđivanja boljih uslova za građane opština na jugu Srbije, Koordinaciono telo u 2011. godini stipendira 10 mladih koji žele da studiraju na Univerzitetu u Novom Sadu. Informator za studente Preuzmite dokument

  Следећа страна»