Arhiva vesti
                   
30. Mart 2012.

TRIBINA CENTRA ZA DEMOKRATIJU

Bujanovac - Ekonomska situacija na jugu Srbije i perspektiva regiona, bile su glavne teme jučerašnje tribine, koja je održana u Bujanovcu, u organizaciji Centra za demokratiju.

28. Mart 2012.

U PLUSU POSLE 20 GODINA

Bujanovac – Za samo tri godine od gubitaša i firme u dugovima, bujanovačko preduzeće „Megal“, koje proizvodi kotlove i opremu za centralno grejanje, uspelo je da savlada teškoće i počne pozitivno da posluje.

27. Mart 2012.

DODELjENA PRIZNANjA MLADIMA IZ PREŠEVA I BUJANOVCA

Mladima iz Bujanovca i Preševa, učesnicima projekta „Primena YouthBuild modela u Bujanovcu u cilju jačanja kapaciteta mladih za zapošljavanje i aktivan život u lokalnoj zajednici“ u petak 23. marta dodeljena su priznanja za doprinos u realizaciji projekta.

27. Mart 2012.

NOVI AMFITETAR U SELU KLENIKE

Presednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković, u petak 23.03.2012. posetio je selo Klenike u opštini Bujanovac. Koordinaciono telo pomoglo je izgradnju amfiteatra u osnovnoj školi „Bora Stanković“ u kojem će biti organizovane sve svečanosti i društveni događaji vezani za život ove škole.

26. Mart 2012.

MEDVEĐA U DVE KNjIGE

Medveđa - U Medveđi se retko objavljuju knjige jer u ovoj opštini nema ni izdavačkog ni štamparskog preduzeća. Međutim, krajem 2011. godine objavljene su  dve publikacije o Medveđi, koje su i izdate u ovoj opštini.

25. Mart 2012.

SAGRAĐENO 11 RAMPI

Bujanovac - Osobama sa invaliditetom u Bujanovcu i Preševu sada su na raspolaganju 11 rampi ispred škola i važnijih ustanova.

23. Mart 2012.

„BUJANOVAC IMA PERSPEKTIVU“

„Bujanovac ima perspektivu“ naziv je dokumentarnog filma koji je u punoj sali doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu u četvrtak 22. marta premijerno prikazan. Projekat je realizovala organizacija „Budućnost“ iz Velikog Trnovca, uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac  i Medveđa.

22. Mart 2012.

KOMPJUTERSKA UČIONICA NA FAKULTETU U BUJANOVCU

Bujanovac – Studentima prve godine odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu juče je predata na upotrebu kompjuterska učionica čije je opremanje, preko Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,  sa 16.000 dolara finansirao program Ujedinjenih nacija.

21. Mart 2012.

STAŽISTI U RAZGOVORU SA AMBASADOROM VELIKE BRITANIJE

Ambasador Velike Britanije Nj.E. Majkl Davenport juče je u svojoj rezidenciji ugostio deset stažista i stažistkinja koji već pet meseci borave u Beogradu u okviru „Programa stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Srbiji“. Pored stažista i njihovih mentorki, upoznavanju sa ambasadorom prisustvovali su direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević i direktorka Službe Koordinacionog tela Danijela Nenadić.

19. Mart 2012.

KASETNA MUNICIJA OKO PREŠEVA

Kada se radi o kasetnoj municiji, trenutno radimo na dva projekta u opštini Preševo, a donaciju je dala vlada Kraljevine Norveške, izjavio je Petar Mihajlović, direktor Centra za razminiranje.

  Следећа страна»