Arhiva vesti
                   
25. Februar 2010.

25.2.2010.godine

U Medveđi će biti podignuto 11 plastenika u čiju se gradnju ulaže oko 1,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedio UNHCR.

25. Februar 2010.

MULTIETNIČKI PROJEKAT „TI I JA SMO MI“ U VOJVODINI

NOVI SAD – Multietnička predstava "Ti i ja smo mi", projekat u kojem učestvuju srednjoškolci Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa, gostovaće od 25. februara do 2. marta u Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Šidu i Sremskoj Mitrovici. Predstava je proizašla iz edukativno-umetničkog projekta Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji je svojim polaznicima, kroz igru i druženje, pružio mogućnost da razviju toleranciju i bolje razumevanje drugih kultura.

24. Februar 2010.

24.2.2010.

Predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković, predsednici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Ragmi Mustafa, Šaip Kamberi i Slobodan Drašković i predsednik skupštine opštine Bujanovac, Jonuz Musliu, sastali su se u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja sa potpredsednikom Koordinacionog tela, državnim sekretarom Dejanom Jovanovićem, državnim sekretarom Nebojšom Ćirićem i direktorom Agencije za privatizaciju Vladislavom Cvetkovićem. Na sastanku se diskutovalo o ekonomskim pitanjima i procesu privatizacije, a predsednici tri opštine izneli su glavne probleme sa kojima se suočavaju u oblasti ekonomije i privrednog razvoja.

23. Februar 2010.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI KOŠARKAŠKIH KLUBOVA „BSK JUNIOR“ I „ELITA“

BUJANOVAC – U utorak, 23. februara, u Bujanovcu potpisan je Sporazum o saradnji između Košarkaških klubova „BSK Junior“ i „Elita“.  Sporazum su potpisali Miroslav Ristić iz KK „BSK Junior“ i Selami Selimi u ime KK „Elita“, kao i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković i predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, kao garanti sporazuma.

23. Februar 2010.

Saopštenje za medije - „TI I JA SMO MI“ U KIKINDI, ZRENjANINU, SREMSKOJ MITROVICI, ŠIDU, SOMBORU I LOZNICI

NOVI SAD – Nakon velikog uspeha multietničke predstave „Ti i Ja smo Mi“ u Bujanovcu i Beogradu u decembru 2009. godine, srednjoškolci Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa tinejdž šou o odrastanju na jugu Srbije, na svoja tri jezika i engleskom, odigraće u Kikindi (25. februar), Zrenjaninu (26. februar), Sremskoj Mitrovici (27. februar), Šidu (28. februar) i Somboru (2. mart). Predstava će 19. maja otvoriti 39. Vukov sabor u Loznici.

23. Februar 2010.

UČESTVOVANjE MANjINSKIH ZAJEDNICA U INSTITUCIJAMA I OSTVARIVANjE NjIHOVIH PRAVA

Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i Regionalna informativna agencija JUGpress organizovali su 23. februara tribinu „Kosovo s druge strane -  kako posle konflikta” čija je centralna tema bila značaj učestvovanja manjinskih zajednica u institucijama i ostvarivanje njihovih prava u regionu.

22. Februar 2010.

Saopštenje za medije - SPORAZUM O SPORTSKOJ SARADNjI KK „BSK JUNIOR“ I KK „ELITA“

BUJANOVAC – U utorak, 23. februara, u 14:30 časova, u Sportskom centru „Mladost“ u Bujanovcu biće potpisan Sporazum o multietničkoj i sportskoj saradnji između Košarkaških klubova „BSK Junior“ i „Elita“. Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković, i predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, potpisaće Sporazum kao njegovi garanti.

20. Februar 2010.

NARODNI POSLANIK RIZA HALIMI SA MATURANTIMA O OSNIVANjU NACIONALNOG SAVETA ALBANACA

U okviru projekta “Upoznajmo naša prava” koji realizuje NVO „Centar za Multikulturno Obrazovanje” iz Preševa, u prostorijama organizacije „Inicijativa Mladih za Ljudska Prava” organizovan je okrugli sto o značaju osnivanja Albanskog Nacionalnog Saveta.

18. Februar 2010.

MLADI ALBANCI I SRBI ŽELE ALBANSKO-SRPSKI REČNIK

Srednjoškolci Albanci i Srbi žele  da naprave albansko-srpski rečnik koji bi im olakšao svakodnevnu komunikaciju. Ovo je jedan od zaključaka radionice o kulturnim potrebama mladih koju je u Preševu organizovao Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije. Mladi Albanci i Srbi saglasni su da je organizovanje kursa ubrzanog učenja srpskog i albanskog jezika dobra ideja i  smatraju da bi veliki broj njihovih vršnjaka i mladih u Preševu bio zainteresovan za ovaj kurs.

18. Februar 2010.

OBJAVLjENI PRELIMINARNI REZULTATI STUDIJE IZVODLjIVOSTI O OTVARANjU VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA U PREŠEVU I BUJANOVCU

BUJANOVAC – Predstavnici Centra za nenasilni otpor (CNO) i Centra za obrazovne politike (COP) prezentovali su juče (18. februar) u Bujanovcu  preliminarne rezultate Studije izvodljivosti za otvaranje visokoškolskih ustanova u Preševu i Bujanovcu.  Studija je rezultat višemesečnog istraživanja u okviru projekta „Reforma obrazovne politike na jugu Srbije“ koji je sistematizovao elemente obrazovnog sistema u Srbiji i sagledao iskustva iz regiona na osnovu kojih će ponuditi scenarije za buduće aktivnosti.

  Следећа страна»