Arhiva vesti
                   
29. Februar 2016.

RUDNIK LECE UPLATIO 27 MILIONA ZA RUDNU RENTU

Medveđa - Rudnik olova, cinka i zlata „Lece" kod Medveđe uplatio je na ime rudne rente 27 miliona dinara, što je prva uplata tog rudnika za naknadu za korišćenje mineralne sirovine od 2009. godine, izjavila je kompaniji Lajfston kapital (Lifestone Capital LC), koja od prošle godine upravlja rudnikom.

29. Februar 2016.

DONACIJA JAPANA ZA OPŠTINE POGOĐENE IZBEGLIČKOM KRIZOM

Bujanovac, Preševo - Vlada Japana obezbediće oko 537.000 evra za unapređenje zdravstvene zaštite i zaštite životne sredine u Srbiji, naročito u opštinama pogođenim izbegličkom krizom, saopštila japanska ambasada.

29. Februar 2016.

KONKUSRI FONDACIJE ZA OTVORENO DRUŠTVO

U toku je javni konkurs za programe: Suzbijanje ekstremizma, Položaj etničkih manjina, Inkluzija Roma, Položaj i prava pripadnika LGBT zajednice.

29. Februar 2016.

SAVREMEN SAJT ZA POLjOPRIVREDNIKE

Prateći savremene tokove u poljoprivredi i novim tehnologijama, Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRES predstavilo je svoj novi sajt. Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

25. Februar 2016.

RTS ZA „NAŠU RADOST“ DONIRAO TELEVIZORE

Deo pobedničkog tima, koji je u ime juga centralne Srbije u Novogodišnjem programu, Radio televizije Srbije, osvojio nagrade za stanovnike tih opština stigao do sela u opštini Bujanovac, gde je obradovao najmlađe.

22. Februar 2016.

ŠVAJCARSKA I EU DONIRALE PREŠEVU KAMION ZA ODNOŠENjE SMEĆA

Novi kamion za prikupljanje smeća, koji je nabavljen sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske preko programa Evropski PROGRES uručen je Javno komunalnom preduzeću „Moravica“ iz Preševa. Kamion je uručen ispred Prihvatnog centra za izbeglice i migrante.

19. Februar 2016.

SARADNjA PREŠEVA I ZRENjANINA

Zrenjanin - Delegacija opštine Preševo boravila je u Zrenjaninu kao gost gradske administracije toga grada. Cilj posete je bio da se članovi delegacije iz Preševa upoznaju sa primerom dobre prakse u oblasti rada Geografsko-informacionog sistema GIS.

18. Februar 2016.

JKP MORAVICA DOBIJA KAMION ZA PRIKUPLjANjE I ODLAGANjE SMEĆA

Preševo – Javno komunalnom preduzeću Moravica iz Preševa danas će biti uručen novi kamion za prikupljanje i odlaganje smeća, koji je nabavljen sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske, a preko programa Evropski PROGRES.

18. Februar 2016.

KONFERENCIJA „RADNE PRAKSE KAO MOST IZMEĐU SVETA OBRAZOVANjA I SVETA RADA“

Beograd - Pozivamo Vas na konferenciju „Radne prakse kao most između sveta obrazovanja i sveta rada" na kojoj će biti predstavljeni rezultati i efekti projekta „PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse", koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a koji je realizovan u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije.

17. Februar 2016.

BUJANOVAC: MULTIETNIČKO KULTURNO LETO

Bujanovac - Bujanovac je multietnički grad koji se ponosi svojom bogatom kulturnom tradicijom, a bujanovački Dom kulture je mesto gde se ostvaruje kulturna misija spajanja različitih etničkih grupa koje žive u toj opštini.

  Следећа страна»