Arhiva vesti
                   
31. Mart 2010.

31. mart 2010. god.

Vranje - Ministarka za NIP Verica Kalanović smatra da država treba da ulaže više u jug Srbije, ali da je za to potrebna i jača inicijativa lokalnih samouprava.

26. Mart 2010.

26. mart 2010. god.

Šef Misije OEBS u Srbiji Dimitrios Kipreos izjavio je da je Srbija ostvarila "enorman napredak tokom 2009" i da zauzima "veoma važnu poziciju u regionu".

25. Mart 2010.

25. mart 2010. god.

Crveni krst Bujanovca je juče počeo podelu humanitarnih paketa za oko hiljadu najugroženijih stanovnika u mesnim zajednicama na području ove opštine. “Juče je na području opštine Bujanovac, a u organizaciji Crvenog krsta, počela podela hiljadu humanitarnih paketa za najsiromašnije žitelje ove opštine”, rekao je sekretar Crvenog krsta Bujanovca Bratislav Lazarević.

24. Mart 2010.

24. mart 2010.god.

Zamenik ambasadora Nemačke Hans Ulrih Sudbek izjavio je tokom posete Bujanovcu da je za sve potencijalne investitore najvažnije pitanje politička stabilnost. "U svakom razgovoru sa potencijalnim investitorima uvek postoji jedno odlučujuće pitanje: da li u regionu vlada politička stabilnost, na šta mogu mirne savesti da odgovorim potvrdno tek ukoliko sve etničke zajednice u Bujanovcu sarađuju u državnim strukturama zemlje", rekao je Sudbek.

24. Mart 2010.

24.03.2010 godine

Preševo - U okviru projekta „Upoznajmo naša prava“, koji finasira Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a relazije nevladina organizacija „Centar za multikulturno obrazovanje“, organizovan je drugi po redu okrugli sto na temu „Međunarodne konvencije za zaštitu manjina“, na kome je prisustvovao predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i  oko tridesetak srednjoškolca, uglavnom maturanata.

23. Mart 2010.

23.3.2010.god.

Centar za medijaciju privrednih sporova, koji je otvoren prošle nedelje pri Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu, trebalo bi da posreduje u rešavanju svakodnevnih problema među privrednim subjektima 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Problemi u privredi juga Srbije su prilično veliki, tako da je za njihovo rešavanje potrebno više upornosti i strpljenja, a  Centar za medijaciju privrednih sporova bi trebalo u tome da pomogne.

22. Mart 2010.

22.3.2010.god.

U okviru realizacije projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ (DILS), Ministarstvo zdravlja organizuje danas u Nišu obuku o nadležnostima lokalnih samouprava u oblasti zdravstvene zaštite i to za predsednike Skupština opština, predstavnike lokalnih veća, opštinske načelnike, šefove odeljenja i referente zadužene za zdravstvenu zaštitu i finansiranje iz Niša, Medveđe, Lebana, Vranja, Bele Palanke, Dimitrovgrada, Vlasotinca, Knjaževca, Zaječara, Kladova, Doljevca i Blaca. U radu ovog skupa učestvovaće i direktori Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravlje iz pomenutih gradova.

16. Mart 2010.

16.3.2010.god.

„Iako su izbori za Nacionalni savet zakazani u vreme kada se veliki broj Albanaca iz Preševa i Bujanovca nalazi u inostranstvu, očekujem da odziv birača na izborima za Nacionalni savet bude najmanje u onom procentu u kojem je bio odziv na lokalnim izborima“, izjavio je lider Pokreta za demokratsko delovanje Riza Halimi.

16. Mart 2010.

KONKURS ZA DOZVOLE LOKALNIM RADIO I TELEVIZIJSKIM STANICAMA

Beograd - Republička radiodifuzna agencija (RRA) raspisala je konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje radio i televizijskog programa za više lokalnih i regionalnih područja. Konkurs je raspisan za: Preševo, Blace, Bosilegrad, Crnu Travu, Dimitrovgrad, Lebane, Leskovac, Niš, Bujanovac, Vranjsku Banju, Nišku Banju, Trgovište, Sjenicu, Boljevac, Bor, Negotin, Žagubicu, Veliko Gradište, Lazarevac, Kragujevac i Požarevac.

12. Mart 2010.

POTPREDSEDNIK VLADE ALBANIJE ILjIR META NA JUGU SRBIJE: DISKRIMINACIJA JE PROŠLOST

Potpredsedniku Vlade i ministru inostranih poslova Albanije Iljiru Meti drugog dana poste Srbiji domaćin je bio predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medeveđa ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković. Oni su se u Preševu sastali sa predsednikom opštine Preševo Ragmi Mustafom i predsednikom skupštine opštine Skenderom Destanijem.

  Следећа страна»