Arhiva vesti
                   
29. Novembar 2019.

JAVNI POZIV ZA IPARD MERU M3 ZA PRERADU POLjOPRIVREDNIH PROIZVODA (ROK: 24. FEBRUAR 2020)

Uprava za agrarna plaćanja je raspisala Treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

29. Novembar 2019.

DRŽAVNE SUBVENCIJE I RECIKLERIMA: SAKUPLjAČIMA OTPADA 3,5 MILIJARDI DINARA

Recikleri bi naredne godine mogli da računaju na državne subvencije od ukupno tri i po milijarde dinara. Predlogom budžeta za sledeću godinu resoru zaštite životne sredine predviđeno je 27 odsto više novca. Sav "višak" će biti usmeren u budžetski fond, pa će on zapravo biti veći 45 odsto.

28. Novembar 2019.

ZA FIRME IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE 40 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA OD KOORDINACIONOG TELA

Bujanovac – Od 16 preduzetnika kojima su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava iz Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, sedmorica su iz Bujanovca i oni će za unapređenje poslovanja svojih firmi dobiti 19 miliona dinara.

28. Novembar 2019.

IZAZOV „DO PAMETNIJIH GRADOVA UZ POMOĆ OTVORENIH PODATAKA“(ROK: 8. DECEMBAR 2019)

Sve više se govori o „pametnim gradovima˝ koji olakšavaju život svojim stanovnicima uz pomoć tehnologije. Veliku ulogu u kreiranju pametnih gradova imaju podaci koji predstavljaju temelj planiranja i kreiranja novih usluga ili inoviranja starih.

28. Novembar 2019.

KAKO URADITI DOBAR MONITORING I EVALUACIJU PROJEKTA

Najbolji projekti prepoznaju se po njihovom uticaju i njihovoj efikasnosti, a najbolji način za njihovo merenje je kroz dobar sistem monitoringa i evaluacije (M&E) projekata.

28. Novembar 2019.

PRIKUPLjANjE POMOĆI ZA ALBANIJU, NAJPOTREBNIJA HRANA I SREDSTVA ZA HIGIJENU

Bujanovac, Preševo – Akciji prikupljanja pomoći za pogođene zemljotresom u Albaniji, odazvao se veliki broj građana Preševa i Bujanovca. U Preševu je akcija prikupljanja pomoći organizovana na više punktova, a glavni centar je u preduzeću „Moravica”.

28. Novembar 2019.

MODERNIZACIJA LOKALNE SAMOUPRAVE: OPŠTINA MEDVEĐA UVELA ELEKTRONSKO PLAĆANjE TAKSI I POREZA

Medveđa – Opštinska uprava opštine Medveđa postavila je POS terminale na Uslužnom šalteru Opštinske uprave, u kancelariji Lokalne poreske administracije, kao i u mesnoj kancelariji u Sijarinskoj Banji.

27. Novembar 2019.

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU „SVI ZAJEDNO ZA RODNU RAVNOPRAVNOST"

Na osnovu memoranduma o saradnji i povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji, objavili su javni poziv za učešće na konkursu “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“...

27. Novembar 2019.

SMANjENA STOPA NEZAPOSLENOSTI MLADIH U SRBIJI

Beograd - Stopa nezaposlenosti mladih u Srbiji dvostruko je veća od opšte stope nezaposlenosti i iznosi 22 odsto, zbog čega država intenzivno primenjuje niz podsticaja i subvencija kako bi smanjili tu nezaposlenost, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

27. Novembar 2019.

KAKO SMANjITI NASILjE I DISKRIMINACIJU MEĐU MLADIMA

Bujanovac – Crveni krst Bujanovac, uz finansijsku podršku Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo Bujanovac i Medveđu, od septembra 2019. godine realizuje projekta „Stop nasilju – stop diskriminaciji”, čiji je cilj smanjenje nasilja među mladima...

  Следећа страна»