Arhiva vesti
                   
30. Januar 2012.

PROJEKAT ALBANACA, BUGARA I ROMA SA JUGA SRBIJE

Predstavnici nacionalnih manjina Roma, Albanaca i Bugara sa juga Srbije predstavili su u Prokuplju projekat "Zajedno do interkulturalnosti", čiji je cilj bliža saradnja i jačanje veza između nacionalnih manjina. Projekat, koji je sa 40.000 evra podržala Evropska unija, ima za cilj i stvaranje poverenja između nacionalnih manjina, bez obzira na kulturne, socijalne i verske različitosti.

25. Januar 2012.

CRVENI KRST SRBIJE POSLAO HITNU POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTVU U MEDVĐI, SURDULICI, CRNOJ TRAVI I IVANjICI

Pomoć Crvenog krsta Srbije u hrani, sredstvima za higijenu, obući i odeći, ćebadima i drugim neophodnim stvarima juče je stigla u Crnu travu, a danas bi trebalo da bude dopremljena i organizacijama Crvenog krsta u Medveđi, Surdulici i Ivanjici.

20. Januar 2012.

JUGU SRBIJE TREBA FOND ZA RAZVOJ

Leskovac - Na jugu Srbije, oko Leskovca, Vranja, Preševa, Bujanovca i Medveđe, najteže je otvarati radna mesta. Zato će najvažnija aktivnost privrednih subjekata Jablaničkog i Pčinjskog okruga biti očuvanje sadašnjih radnih mesta i stvaranje uslova za novo zapošljavanje.

18. Januar 2012.

SRBIN I ALBANAC IZGRADILI FABRIKU VODE

Bujanovac - Isuf Fetahu iz Bujanovca i Momčilo Janjić iz obližnjeg sela Ljiljance višegodišnje druženje krunisali su zajedničkim poslom. U srpskom selu Ljiljance, poznatom po brojnim izvorištima mineralne vode, zajednički su izgradili prvu multietničku fabriku u Srbiji „Herba buja“, koja je proradila u martu 2011. godine.

17. Januar 2012.

STAŽISTI POSETILI KANCELARIJU ZAŠTITNIKA GRAĐANA

Deset stažista i stažistkinja koji su deo Programa stažiranja u ustanovama Republike Srbije 12. januara  posetili su kancelariju Zaštitnika građana i razgovarali sa zamenikom zaštitnika Goranom Bašićem.  Imajući u vidu da su otvorene kancelarije u Novom Pazaru,  Preševu, Bujanovcu i Medveđi, iz kojih dolazi deo stažista, bilo je naročito važno da ovi mladi ljudi saznaju koje su aktivnosti  Zaštitnika građana, ali  i problemi na koje nailazi radeći u ovim opštinama.

16. Januar 2012.

OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ

OŠ „Desanka Maksimović“ jedina je u opštini Bujanovac u kojoj se nastava izvodi i na srpskom i na albanskom jeziku. Škola je izgrađena 1936. godine, a nastava na albanskom počela je sedamdesetih godina prošlog veka.  Najviše đaka  bilo je krajem sedamdesetih. Škola ima istureno odeljenje u Biljači, gde i učenici i nastavnici mogu da se pohvale odličnim uslovima za rad. Škola je renovirana 2003 godine.

13. Januar 2012.

DIPLOME SU REŠIV PROBLEM

Beograd - Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović izjavio je da Vlada Srbije priprema uredbu o priznavanju diploma, a na osnovu dogovora postignutog u dijalogu Beograda i Prištine.

13. Januar 2012.

OGLAS JAVNOG KONKURSA - 13.01.2012

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu člana 54. stav 1. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 79/05, 81/05-ispravka, 83/05-ispravka, 64/07, 67/07-ispravka, 116/08 i 104/09), člana 17. stav 1, člana 18., člana 19. stav 1. i člana 20. st.1. i 2. Uredbe o sprovođenju internog i javnog konkursa za popunjavanje radnih mesta u državnim organima( „Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 41/07 i 109/09-izmene i dopune), oglašava javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

12. Januar 2012.

DONACIJA NARODNOJ KUHINjI

Leskovac - Kompanija „Frikom“ najavila je da će danas narodnoj kuhinji u Leskovcu pokloniti smrznuto povrće, kao i da će u okviru akcije „Dinar za narodne kuhinje“ pokloniti dve tone smrznute boranije narodnim kuhinjama širom Srbije.

8. Januar 2012.

BAZA „JUG“ CENTAR ZA OBUKU MIROVNjAKA

Bujanovac - Vojna baza „Jug“ kraj Bujanovca, koja je jedna od najsavremenijih u regionu, u ovoj godini trebalo bi da preraste u regionalni centar za obuku za učešće u mirovnim misijama.