Arhiva vesti
                   
24. Oktobar 2014.

PLAVI JEZIK ZATVORIO STOČNE PIJACE NA JUGU SRBIJE

Beograd - Republička veterinarska inspekcija naložila je zatvaranje stočnih pijaca u Vranju, Bosilegradu, Trgovištu i Vladičinom Hanu zbog pojave virusne infekcije stoke „plavi jezik".

U tim opštinama prijavljeno je stotinak obolelih ovaca, koza i goveda od „plavog jezika", a oko 40 životinja je uginulo, izjavio je pomoćnik direktora Veterinarske stanice Vranje Dejan Tričković.

23. Oktobar 2014.

ŠIROM OTVORENA VRATA

Bujanovac je multietnički grad koji se može pohvaliti bogatom kulturnom tradicijom, a centar zabave i afirmacije kulturnih dešavanja u tom gradu je Dom kulture “Vuk Karadžić”.Bujanovački Dom kulture pravi je rasadnik međuetničnosti, multikulturalnosti i kulture shvaćene u najširem smislu reči.

21. Oktobar 2014.

PREDSTAVAMA I RADIONICAMA DO SMANjENjA NASILjA

Centar za razvoj neformalnog obrazovanja, uz podršku Evropske unije i Populacionog fonda UN, predstavio je veb sajt www.nasiljenemaopravdanja.org koji je nastao zbog potrebe da se smanji nasilje na teritoriji Srbije, posebno u multietničkim i regionima različite kulture.

21. Oktobar 2014.

VELIKA ZAPLENA DUVANA

Pripadnici Policijske uprave Vranje su u putničkom vozilu marke „Golf”, bujanovačkih registarskih oznaka, pronašla oko 140 kilograma rezanog duvana  za koji se sumnja da je bio namenjen daljoj prodaji, saopšteno je iz Policijske uprave Vranje.

20. Oktobar 2014.

DRUGO OBAVEŠTENjE POVODOM KONKURSA SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA ZA PERIOD ŠKOLSKE 2014/2015 GODINE

Konkurs Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period školske 2014/2015 godine, objavljen dana 02. i 14. oktobra 2014. godine u listu Politika, menja se u sledećem:

20. Oktobar 2014.

DžEZ KONCERT U BUJANOVCU

Bujanovac – U okviru završnih aktivnosti projekta “Džez – Multikulturalni izraz”, u sali Doma kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu održan je koncert Omladinskog džez orkestra juga Srbije. 

20. Oktobar 2014.

PLEJ 017 “PRESLIŠAO“NEMCE

Bujanovac – Pioniri košarkaškog kluba „Plej 017“ odigrali su u Bujanovcu prijateljsku utakmicu sa ekipom „Eisbaren Bremerhaven-a“ iz Nemačke  i pobedili rezultatom 57:28.

20. Oktobar 2014.

PUTOVANjE SVEMIRSKOM KAPSULOM NAJBOLjA UČENIČKA IDEJA

Leskovac – Ideja o izradi i iznajmljivanju savremene kapsule koja simulira doživljaj putovanja na Mesec osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov”.

Na takmičenju „Poslovni izazov”, održanom u Leskovcu, učestvovalo je 110 učenika iz 21 srednje škole iz Aleksinca, Knjaževca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Vlasotinca, Vučja i Zaječara. Pobedu je odneo tim koga su činili učenici Gimnazije u Kuršumliji, Srednje škole „S.K.Toza“ u Vučju, Pravno-poslovne škole u Nišu i Turističko-ugostiteljske škole u Leskovcu. Oni su autori projekta “Majčina kapsula”. 

17. Oktobar 2014.

POSLANICI OBIŠLI BAZU „JUG“ KOD BUJANOVCA

Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije obišli su pripadnike Vojske Srbije u bazi „Jug“ i u razgovoru sa njima pozitvno su ocenili visok nivo profesionalnosti i posvećenosti obavljanju zadataka i ostvarivanju ciljeva u okviru vizije i misije te baze.

15. Oktobar 2014.

OMLADINSKA POLITIKA NA JUGU SRBIJE

Vranje/Leskovac – U organizaciji Udruženja „Generator”, Kancelarije za mlade iz Vranja i Narodnog Parlamenta iz Leskovca, u skupštskoj sali grada Vranja održan je okrugli sto na kome je predstavljena Nacionalna strategija za mlade za period od 2015. do 2025. godine i pripadajući Akcioni plan za period od 2015. do 2018. godine.  

«Претходна страна   Следећа страна»