Arhiva vesti
                   

NOVA VOZILA ZA HITNU POMOĆ

24. Oktobar 2014.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je ključeve 30 vozila za hitnu medicinsku pomoć direktorima Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograda i domova zdravlja 20 gradova u Srbiji, a vrednost donacije je više od 1,5 miliona evra.

Zlatibor Lončar je, osim 10 vozila za beogradsku Hitnu pomoć, sanitetska vozila uručio službama hitne pomoći domova zdravlja u Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Vrbasu, Požegi, Priboju, Petrovcu na Mlavi, Lazarevcu, Senti, Somboru, Ubu, Obrenovcu, Rumi, Bačkoj Topoli, Srpskoj Crnji, Bujanovcu, Novom Pazaru, Kuršumliji, Vlasotincu, Kruševcu i Aranđelovcu.

Donirana sanitetska vozila kompletno u opremljena neophodnom opremom koja ispunjava sve standarde. Ministar Lončar je najavio da će početkom sledeće godine još 30 vozila biti dostupno srpskom zdravstvu i dodao da će to biti veliki pomak za unapređenje zdravstvenih usluga.

Vozila su obezbeđena zahvaljujući projektu Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou"- DILS, koji se finansira uz podršku Svetske banke.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo