Arhiva vesti
                   

DRUGA REGIONALNA RADIONICA ZA UVOĐENjE PROGRAMSKOG BUDžETA

30. Oktobar 2014.

Danas će se u Vranju održati druga regionalna radionica pod nazivom „Uvođenje programskog budžeta na lokalnom nivou - priprema budžeta za 2015. godinu".  

Na regionalnoj radionici će, pored predstavnika lokalne samouprave Vranje, učestvovati  i predstavnici sledećih lokalnih samouprava: Leskovac, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince, Crna Trava, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac, Preševo, Vranjska Banja, Prokuplje, Blace, Kuršumlija, Žitorađa i Babušnica.

Na radionici će biti predstavljeni modeli dokumenata koje je sačinila Stalna konferencija gradova i opština, kao i smernice za njihovu upotrebu u budžetskom procesu. Pored toga, biće predstavljeni i obrazci i smernice za njihovo popunjavanje od strane budžetskih korisnika, kao i matrice za pripremu odluke o budžetu i smernice za pripremu nacrta odluke o budžetu za 2015. godinu.

Organizator ove radionice je Stalna konferencija gradova i opština a obuku na radionici podržava program Evropske unije „Exchange 4“  i projekat „Stvaranje inovativne metodologije za upravljanje učinkom u cilju postizanja veće odgovornosti lokalnih vlasti u Srbiji", koji finansiraju ambasada Velike Britanije i Fondacija za otvoreno društvo.

Izvor: Stalna konferencija gradova i opština i Koordinaciono telo