Arhiva vesti
                   

PROJEKAT “GENERATORA” I “NOVINA VRANjSKIH”

24. Juli 2012.

Dvadeset devetoro  predstanvika mladih iz srednjih škola, medija i Kancelarija za mlade iz Vranja, Bujanovca i Preševa učestvovalo je na četvorodnevnom seminaru  na Vlasinskom jezeru, koji je od 5. do 8 jula održan u okviru projekta „ PRAVA MANjINA – OBAVEZA VEĆINE “. Seminar su realizovali “Generator” i “Novine Vranjske.

Mladi iz spomenute tri opštine na jugu Srbije su na seminaru učili o pravima manjina, o tome kako da napišu novinski članak, tekst ili reportažu, kao i o tome kako da organizuju lokalnu akciju promovisanja tolerancije prema različitim manjinskim grupama, koje uključuju Albance, Rome, žene, raseljena lica, LGBT populaciju i osobe sa invaliditetom.

Mladi iz ove tri opštine su na seminaru pokazali veliku kreativnost i želju da  svima prisutnim na Vlasini pokažu projekat u kome učestvuju.

Njihova prva aktivnost na jezeru je bila ta  što su gošći hotela, gospođi Slavici Đukić – Dejanović, donedavnoj predsednici parlamenta,  uručili poklon majcu i bedževe, koji su deo promotivnog materijala projekta i objasnili joj šta rade i šta će sve uraditi u narednih šest meseci.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Ambasade Norveške u Srbiji.