Arhiva vesti
                   

DOGOVOR KOMŠIJA

13. Juli 2012.

Nova lokalna vlast u Bujanovcu, koju čine Demokratska partija, Grupa građana Stojanča Arsić i koalicija oko DS-a formirana je bez uticaja i pritisaka sa strane. Predsednik opštine Bujanovac i lider DP-a Nagip Arifi, ocenio je da se radi o "dogovoru komšija, Albanaca i Srba". "Bolje je sesti i dogovoriti se sa komšijom, nego da dolazi neki posrednik i vrši pritisak", naglasio je Arifi, koji smatra da je to "jedini način da građani opštine Bujanovac vide da mi možemo zajedno da radimo i živimo". "Međunarodna zajednica može samo da nam pomogne, pa i Vlada Srbije i svi donatori", rekao je Arifi i istakao da se za stvaranje multietničke vlasti u Bujanovcu založio i narodni poslanik Riza Halimi. Prema rečima Arifija, ova koalicija i dalje je otvorena za druge političke stranke koje imaju odbornike u opštini Bujanovac.

"Zajednički cilj političkih stranaka koje su ušle u ovu koaliciju je da damo punu podršku privrednom razvoju opštine Bujanovac. Normalno, ima problema, i političkih i bezbedonosnih, ali mi ćemo svakako dati naš doprinos da u opštini Bujanovac situacija bude mirna i stabilna", naglasio je Arifi.

On kao prioritet lokalne vlasti vidi ekonomski razvoj, ali i čistiji Bujanovac. "Vlada Srbije trebalo bi da obrati više pažnje na Bujanovac", poručio je Arifi, koji očekuje i "pažnju donatora, pre svega USAID i HELP programa". "Treba nam stvarna pomoć da bi naša privreda bila konkurentna, ne na nivou Evrope, nego bar u ovom regionu", iyjavio je Arifi.

Upitan o odnosima Srba i Albanaca u Bujanovcu, Arifi je odgovorio da među stanovništvom nikada nije bilo problema. "Ovde u Bujanovcu između Srba i Albanaca nikad nije bilo problema, ni za vreme sukoba i rata u bivšoj Jugoslaviji. "Problemi ne postoje između meštana, ali se lako može manipulisati sa onima koji imaju ekonomskih problema.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić izjavio je da je "dobro" što je multietnička koalicija u Bujanovcu formirana na vreme i bez mešanja sa strane. "Mi smo za nepunih mesec dana napravili koaliciju i koalicioni sporazum, konstituisali lokalnu samoupravu i izabrali sve njene organe", istakao je Arsić.