Архива вести
                   
13. октобар 2022.

ЖЕНЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ЈЕ СРАМОТА ДА ПРИЈАВЕ НАСИЉЕ

Бујановац – Београд -  У првих девет месеци ове године бујановачки Центар за социјални рад евидентирао је 25, док је у прошлој години укупно пријављено 37 случајева насиља у породици, подаци су ове установе. Добра вест је да ће жртвама насиља у Бујановцу ускоро бити од помоћи организација Искра из Новог Сада коју заступа Бујановчанка Милица Стошић.

13. октобар 2022.

БУЈАНОВЧАНКА МАРИЈА У ФИЛМУ О ТЕСЛИНОМ ИЗУМУ

Бујановац – Београд -  Бујановчанка Марија Бацкић, дугогодишња глумица Бујановачког аматерског позоришта (БАП), играће у филму „Путник“ продукције „Феникс филм“ из Пријепоља. У току је завршна фаза снимања, а филм ће пред бујановачком публиком бити приказан следеће године.

12. октобар 2022.

НОВАЦ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ ДОБИЋЕ 74 ДОМАЋИНСТВА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Бујановац – Београд -  Новац из буџета за побољшање енергетске ефикасности (замена столарије, изолација, уградња котлова, соларних панела)   добиће 74 грађана општине Бујановац.

12. октобар 2022.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА“: ОПШТИНА ЧЕКА ОДОБРЕЊЕ

Бујановац – Београд -  За почетак реконструкције Средње школе “Свети Сава” у Бујановцу чека се зелено светло из Канцеларије за управљање јавним улагањима која сада треба да одобри конкурсну документацију за грађевинске радове, потврђено је нашем порталу у Општини.

11. октобар 2022.

НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БУЈАНОВЦУ ДОЧЕКАНА 12. ГЕНЕРАЦИЈА СТУДЕНАТА

Бујановац – Београд - Дванаеста генерација студената суботичког Економског факултета на одељењу у Бујановцу започела је студирање на овој високошколској установи.

10. октобар 2022.

КУД „КОЛО“ СА ГОСТИМА ПРОСЛАВИЛО 90. РОЂЕНДАН

Бујановац – Београд -  Великим концертом у Спортској хали “Младост” у Бујановцу, Културно-уметничко друштво “Коло”, најстарије фолклорно удружење у општини Бујановац, обележило је са својим гостима  90 година постојања и рада.

10. октобар 2022.

ОСЛАРЕ ДОБИЈА СПОРТСКИ ТЕРЕН

Бујановац – Београд - Комплетно опремљен спортски терен биће на располагању ђацима и свим мештанима села Осларе код Бујановца за десетак дана. Изградњу и опремање терена финансирало је Министарство омласине и спорта, на захтев Основне школе „Вук Караџић“ у Левосоју.

10. октобар 2022.

РОМКИЊЕ ТРАЖЕ ОТВАРАЊЕ СОС ЛИНИЈЕ ЗА ЖРТВЕ НАСИЉА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд - Удружење Ромкиња Бујановац покреће петицију за отварање СОС телефонске линије на албанском, ромском и српском језику за пружање помоћи и подршке жртвама насиља у Бујановцу.

7. октобар 2022.

ХПВ ВАКЦИНУ ПРИМИЛО 13 ДЕТЕТА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд -  У Дому здравља у Бујановцу од јуна месеца дато је само 13 доза вакцина против хуманог папилома вируса (ХПВ), кажу надлежни у овој здравственој установи.

7. октобар 2022.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ И У ПЕТРА ДРАПШИНА

Бујановац – Београд -  Реконструкција улице Петра Драпшина у центру Бујановца почела је у среду, месец дана од потписивања уговора о извођењу радова. Рок за завршетак је 60 дана.

«Претходна страна   Следећа страна»