Архива вести
                   

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА“: ОПШТИНА ЧЕКА ОДОБРЕЊЕ

12. октобар 2022.

Бујановац – Београд -  За почетак реконструкције Средње школе “Свети Сава” у Бујановцу чека се зелено светло из Канцеларије за управљање јавним улагањима која сада треба да одобри конкурсну документацију за грађевинске радове, потврђено је нашем порталу у Општини.

Реконструкција се најављује већ годину дана, а за ову намену је у општинском буџету планирано 293 милиона динара.

Шеф општинске Службе за јавне набавке Абедин Раћипи није могао да прецизира када ће из Канцеларије за управљање јавним улагањима добити сагласност или евентуалне предлоге за допуну документације.

„ Ако је Канцеларија сагласна са нашим условима конкурса, ми истог дана или сутрадан сазивамо комисију и објављујемо на порталу јавних набавки. Ако, пак, има неких предлога о измени  онда ћемо разматрати те предлоге, одлучити о њима и опет послати на сагласност Канцеларији“,  каже Раћипи.

Раћипи појашњава да конкурсна документација подразумева услове које треба да испуне понуђачи који ће конкурисати за посао у поступку јавне набавке за реконструкцију објекта.

„Документација је послата на преглед Канцеларији и сада се чека њихово одобрење у смислу да ли је документација исправна, тако да више не зависи од нас“,  закључио је он.

Нагласио је да у предмету јавне набавке комисију чини пет чланова са својим заменицима из општинске управе и два члана са својим заменицима из Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Директорка школе Бисерка Јовић рекла је раније нашем порталу да почетак радова зависи од Општине која треба да спроведе све неопходне процедуре и тендере.

Тада је почетак обнове школе најављиван за април ове године.

Извор: Бујановачке, Координационо тело